12o

Ушанування пам’яті полеглих Героїв, суспільно корисні роботи, стажування молоді обговорили на засіданні виконавчого комітету. ВІДЕО

  • 2024.02.27 15:35
    • Актуально
    • Громада
    • Медіацентр "КМТ"
    • Трансляції
    • Відео
  • 279

    QR-коди на надгробках полеглих Героїв, стажування молоді і суспільно корисні роботи — у фокусі членів виконкому Чергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради відбулося сьогодні, 27 лютого.

   Заслухали звіт про виконання бюджету Калуської громади за 2023 рік. Торік до бюджету Калуської міської територіальної громади надійшло доходів загального та спеціального фондів із урахуванням трансфертів у сумі 950,7 млн гривень. Це становить складає 104,1% до затвердженої суми на рік із врахуванням змін. Схвалили надання одноразових грошових допомог. Їх отримають: - 13 сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти Захисників України, загальна сума – 1 млн грн; - 7 сімей загиблих Захисників України на спорудження надгробку, загальна сума – 350 тис. грн; - 38 поранених Захисників України, загальна сума – 298 тис. грн; - 143 громадян, яким виділена одноразова грошова допомога для вирішення матеріальних проблем, загальна сума – 368,5 тис. грн; - 74 громадян, які мають онкологічні захворювання, загальна сума – 311 тис. грн; - 50 батьків дітей з інвалідністю, загальна сума – 72,2 тис. грн; - 12 батьків дітей хворих на цукровий діабет, загальна сума – 60 тис. грн; - 3 громадян на встановлення опалення, загальна сума – 23,5 тис. грн. Унесли зміни в Порядок надання одноразових грошових допомог для спорудження надгробку на могилі загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України. Передбачено встановлення QR коду на надгробку, зісканувавши який можна отримати інформацію про житя і боротьбу полеглого Героя. Послугою можуть скористатися всі родини полеглих Захисників. Із місцевого бюджету передбачено 750 гривень на один код.

  Схвалили текст Меморандуму про співпрацю між управлінням соціального захисту населення, КП «Ритуальна служба» та особою, яка здійснює поховання загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.

   Планують створення у громаді меморіальних локацій із візуальною ідентифікацією місць поховань військовослужбовців, які мешкали у нашій громаді. Прийняли рішення про безоплатну передачу нерухомого майна та матеріальних цінностей на баланс управління комунальної власності. Управління освіти безоплатно передає нерухоме майно недіючого садочка «Зірочка». - Уже є донори, які хочуть дати садочку друге дихання у розрізі соціального житла для внутрішньо переміщених осіб чи, можливо, й осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. Є величезна потреба у такому житлі. Йдеться мінімум про 250 місць, — зазначив Калуський міський голова Андрій Найда.

  У громаді впроваджують суспільно корисні роботи. Відповідно до рішення виконкому, до організації цих робіт долучені комунальні підприємства та установи міської ради, громадські організації та компанії долучаються до загальної справи. Види робіт спрямовані на допомогу Захисникам, вразливим категоріям населення і збереження екології. Затвердили вартість платних послуг закладів культури Калуської міської ради: https://kalushcity.gov.ua/news/platni-poslugi. А також – вартість платних послуг, які надає ДЮСШ Калуської міської ради: https://kalushcity.gov.ua/news/pshsh.

 Позитивним рішенням із відповідного питанні дали старт роботі з організації стажування молоді в органах місцевого самоврядування: https://kalushcity.gov.ua/news/vro9.

   Члени виконавчого комітету розглянули також низку житлових, майнових, земельних, організаційних питань. Питання, що стосуються неповнолітніх, розглянули у закритому режимі.

Інші новини