8o

В Калуші затвердять перелік платних послуг, що надаються закладами культури

  • 2024.02.26 14:40
    • Громада
    • Культура
  • 159

   

 27 лютого, під час чергового засідання виконавчого комітету Калуської міської ради, планують затвердити нові Положення, перелік та вартість платних послуг, що надаються закладами культури міської територіальної громади. Йдеться про комунальні заклади «Централізована бібліотечна система», «Музейно-виставковий центр», «Палац культури «Юність», комунальну організацію (установу, заклад) «Палац культури «Мінерал», заклади культури клубного типу житлових масивів міста та Народні доми сіл, які входять до складу Калуської міської територіальної громади.

   Найбільшу кількість платних послуг – 16 – пропонує «Музейно-виставковий центр». Зокрема, групові та індивідуальні екскурсії, екскурсійне обслуговування по місту, в Меморіальний комплекс «Криївка Черемоша», підготовка історичних та мистецьких довідок, проведення майстер-класів тощо. Палац культури «Мінерал» надає 8 платних послуг, палац культури «Юність» - 5. Як повідомила начальниця управління культури, національностей та релігій міської ради Любов Джуган, діючі нині розцінки платних послуг були встановлені ще до війни і пандемії, чотири роки тому. Відмінність пропонованого варіанту від чинної, наразі, редакції є незначною. Наприклад, вартість послуги для організації та проведення замовником виступів професійних мистецьких колективів, концертів естрадних виконавців та артистичних груп, шоу-програм, театральних постановок, презентацій, інших культурно-мистецьких, інформаційно-масових, розважальних та інших заходів (без використання звукової та світлової апаратури закладу) у приміщенні глядацької зали закладу культури пропонується встановити на рівні 10% від загальної вартості реалізованих квитків. Було ж - 10% від загальної кількості посадкових місць.

   Перелік платних послуг майже не змінюється. Лише з положення про роботу закладів культури клубного типу вилучається такий вид культурно-розважальних заходів, як дискотека. Не на часі... Платні послуги, що надаються закладами культури Калуської міської територіальної громади, й надалі залишаться безоплатними для представників пільгових категорій населення.

   З даним проєктом рішення можна ознайомитись на офіційному сайті Калуської міської ради за посиланням: https://kalushcity.gov.ua/docs/prvk?page=2.

Інші новини