17o

900 гривень замість 450!

  • 2022.10.11 17:18
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 354

Саме таку суму будуть отримувати власники житла, що розмістили у себе ВПО за програмою «ПРИХИСТОК», за кожну таку особу впродовж календарного місяця (30 гривень на день), починаючи з жовтня.

 Ці зміни нещодавно ухвалені Урядом на підставі укладеної угоди між Мінрегіоном та Товариством Червоного Хреста України. Цей розмір компенсації встановлено на період до 31 березня 2023 року. Уряд схвалив ще одну новацію: при нарахуванні субсидій згадана компенсація не буде обчислюватися як отриманий дохід. Все вищевказане має стати ще одним хорошим стимулом для тих, хто приймає у себе вимушених утікачів від війни.

Щодо порядку подачі звернень власників житла на отримання компенсації, то він не змінився, а от форми заяв (повідомлень) зазнали змін. Рішення виконавчого комітету № 221 від 30.09.2022 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану в Калуській міській територіальній громаді» (https://kalushcity.gov.ua/docs/rvk) та оновлений алгоритм дій для власників житла в межах Калуської міської територіальної громади, які розміщують внутрішньо переміщених осіб (https://kalushcity.gov.ua/news/onovlenij-algoritm-dij-dlya-vlasnikiv-zhitla-v-mezhah-kaluskoyi-miskoyi-teritorialnoyi-gromadi), вже опубліковано на офіційному сайті. За зазначеними посиланнями можна знайти форми заяв для вивантаження.

Інші новини