6o

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНДРІЯ НАЙДИ ЗА 2021 РІК. Частина 7. 2. Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради

  • 2022.05.26 16:40
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
    • Звіт міського голови
  • 401

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНДРІЯ НАЙДИ ЗА 2021 РІК

Частина VІІ.2.

Управління з питань надзвичайних ситуацій

Калуської міської ради

Виконавчий комітет відповідальний на території громади у відповідності до:

делегованих повноважень за:

  • Реалізацію державну політику в сфері цивільного захисту.
  • Мобілізаційну роботу.
  • Екологію та природні ресурси.
  • Оборонну роботу.

Власних повноважень за:

  • Контроль за дотриманням правил благоустрою.
  • Охорона громадського порядку на території Калуської міської територіальної громади.
  • Контроль за дотриманням вимог Правил дорожнього руху України в частині зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

 

Напрям екології та цивільного захисту

Протягом 2021 року на території громади класифіковано 2 надзвичайні ситуації:

06.10.2021 року (протокол комісії ТЕБ та НС №17) у зв’язку з груповим захворюванням гострою кишковою інфекцією (природного характеру об’єктового рівня).

11.10.2021 року (протокол комісії ТЕБ та НС №19) надзвичайну ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 року(техногенного характеру, місцевого рівня).

У квітні 2021 року зафіксовано утворення нової провальної воронки, розміром орієнтовно (15*18м, глибина – 5 м), близько 50м від дороги по вул. Глібова, поблизу раніше ліквідованих провальних воронок № 14 та № 14а.

Проведені аналізи проб води свідчать про зв’язок даної провальної воронки з шахтними камерами. Прийнято рішення про виділення коштів з бюджету міської територіальної громади. У серпні 2021 року завершено роботи з ліквідації воронки шляхом засипки. З бюджету міської територіальної громади освоєно кошти в сумі 177,7 тис. грн.

По Програмі охорони навколишнього природного середовища на 2020-2022 роки з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 1227,02 тис. грн.:

 

  • субвенція в сумі 420,0 тис. грн. на екологічний моніторинг стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок на території гірничо-хімічних підприємств міста Калуш та сіл Сівка-Калуська і Кропивник, який за укладеним договором здійснює Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу.

Протягом 6 місяців 2021 року було проведено топогеодезичні роботи, геофізичні дослідження методом природного імпульсного електромагнітного поля Землі по реперних профілях рудників «Ново-Голинь», «Калуш», здійснено відбір проб води із спостережних свердловин та об’єктів Калуського гірничопромислового району та проведено лабораторні дослідження.

Протягом 2021 року здійснювався контроль за виконанням природоохоронних заходів Програми охорони навколишнього природного середовища. Щоквартально готувались звіти в управління екології та природних ресурсів ОДА та в управління економічного розвитку міста міської ради.

- рекультивація відпрацьованої першої черги існуючого полігону ТПВ в ур. Височанка м. Калуш Івано-Франківської області (нове будівництво) на суму 91,712 тис. грн.;

- відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Млинівка на території Калуської міської територіальної громади -  395,379 тис. грн.;

  • придбання обладнання (контейнерів) для роздільного збору побутових відходів на території Калуської міської територіальної громади на суму 22.311 тис. грн.
  • проведення заходів від підтоплення і затоплення, направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усуненню або зниженню до допустимого рівня їх негативного впливу по вул. Лісова в с. Вістова, Калуської міської територіальної громади Івано-Франківської області (УЖКГ міської ради) на суму 297,618 тис. грн.

З бюджету міської громади на виконання природоохоронних заходів по Програмі виділено 5823,4 тис. грн.

Також на виконання природоохоронних заходів підприємствами міста виділялись власні кошти на загальну суму 903,003тис. грн.

27.05.2021 відбулось виїзне засідання Міжвідомчої комісії для вирішення питань нормалізації ситуації у Калуському гірничопромисловому районі, утвореної відповідно до наказу Міністрства захисту довкілля та природних ресурсів. Згодом, 10.06.2021 року відбулось виїзне засідання на об’єкти Калуського гірничо-промислового району комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, на якому розглянуто питання про попередження та подолання техногенних катастроф на прикладі Калуського гірничо-промислового комплексу.

Відповідно до рішення Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування 03 вересня 2021 року на території Домбровського кар’єру відбулося командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту з відпрацюванням теоретичної та практичної частин.

 

Шефство над військовими частинами та Калуським РТЦК та СП

Відповідно до розпорядження Івано-Франківської ОДА «Про шефство над військовими частинами» та рішення виконавчого комітету Калуської міської ради «Про шефство над військовими частинами» затверджено перелік  з’єднань, військових частин, організацій Збройних Сил України, Національної гвардії України, над якими здійснюється шефство: 

         - 3-я патрульна рота патрульного батальйону військової частини 1241.

         - Військова частина А2637 Військово-Морських Сил Збройних Сил України м. Очаків.

         - Калуський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

         У липні місяці 2021 року міський голова Андрій Найда в складі офіційної делегації ознайомився з військовою частиною з метою надання шефської допомоги та подальшої співпраці, яка продовжується вже більше 20 років.

Охорону громадського порядку забезпечували самостійні патрулі військовослужбовців Національної гвардії 3-ої патрульної роти патрульного батальйону військової частини 1241, які патрулювали вулиці міста протягом 2021 року.

Для 3-ої патрульної роти патрульного батальйону військової частини 1241 виділялися кошти для зміцнення матеріально-технічної бази, оплати комунальних послуг.

Ведеться постійна співпраця органів місцевого самоврядування з Калуським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки в поставлених планових завдань з відбору кандидатів на  строкову військову службу, контрактну службу, з призову офіцерів на строкову службу, зборову підготовку та  приписки юнаків до призовної дільниці. Протягом 2021 року з бюджету громади для Калуського РТЦК та СП виділялися кошти на пластикові вікна, транспортні послуги, поточний ремонт електромережі приміщення, канцелярські товари.

 Відділ муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради

З метою підвищення рівня безпеки населення Калуської міської територіальної громади, забезпечення громадського порядку на вулицях міста,  підвищення контролю за дотриманням правил благоустрою та вирішення питання з паркування, 1-го квітня 2021 року розпочав діяльність відділ муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

Відділ муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради в 2021 році вів свою роботу та діяльність по 3-х напрямках роботи:

  1. Охорона громадського порядку на території Калуської міської територіальної громади;
  2. Контроль за станом благоустрою;
  3. Контроль за дотриманням вимог Правил дорожнього руху України в частині зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

 

Проведений порівняльний аналіз кількості правопорушень показує, що їх статистика в звітному періоді направлена в сторону зменшення. Тобто, в 4-му кварталі 2021 р. зафіксовано на 20 відсотків менше правопорушень ніж в 3-му кварталі 2021 року.

 

Сектор з охорони громадського порядку

Сектор з паркування

 

Інспектори з паркування  працюючи на вулицях міста проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо недопущення порушень Правил дорожнього руху України та складають повідомлення (постанови) про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування згідно ч.1, 3 та 6 ст. 122 КУпАП. З кінця квітня по кінець грудня 2021 року складено2 135адміністративних матеріалів на загальну суму 1 093780 грн., з них:         

по ч.1 ст. 122 КУпАП - 1184 шт. на суму 402 560 грн.

по ч.3 ст. 122 КУпАП - 820 шт. на суму 557 600 грн.

по ч.6 ст. 122 КУпАП - 131 шт. на суму 133 620 грн.

Кількість оформлених постанов про накладення адміністративного стягнення за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транпортних засобів зафіксованих в режимі фотозйомки (відеозапису) складає 131 шт. У Відділах державної виконавчої служби на примусовому виконанні перебуває 138  постанов, які набрали законної сили  на суму 108 460 грн.

По результатах цієї роботи за 9  місяців 2021р. фактично до міського бюджету поступило  532 340  грн. штрафів. До травня 2021 року на порушення ПДР України в  частині зупинки, стоянки та паркування ніхто не зважав. Це призводило до блокування зупинок громадського транспорту, та утруднювало проїзд по магістральних вулицях. Паркування на газонах та тротуарах також викликало справедливі обурення та зауваження мешканців.

Сектор з благоустрою

  • 501 припис.
  • 39 електронних листів звернень про усунення порушень Правил благоустрою.
  • 138 актів обстеження територій.
  • 27 протоколів про адміністративні правопорушення.

Проводиться профілактична робота щодо недопущення порушень в сфері благоустрою. На цей предмет зроблено 485 зауважень, щодо усунення таких порушень.

Управління НС подано заявку для участі в обласному конкурсі «Громада кращого довкілля». Відповідно до розпорядження Івано-Франківської обласної ради від 22.11.2021 № 854-р «Про підсумки обласних конкурсів розвитку місцевого самоврядування» Калуську міську раду визнано переможцем десятого обласного конкурсу «Громада кращого довкілля». За І місце відзначено грошовою премією в сумі 200,0 тис. грн., які направлено як субвенцію в бюджет Калуської міської ради.

Система відеоспостереження як дієвий фактор поліпшення криміногенної ситуації та зменшення кількості правопорушень 

 На території Калуської міської громади розташовані 96 камер відеоспостереження, які в цілодобовому режимі здійснюють відеофіксацію події, які відбуваються на автомобільних дорогах, перехрестях, та інших важливих об’єктах.

Камери відеоспостереження необхідні для фіксації різних подій і ситуацій, які, надалі, можуть стати вагомими доказами у вирішенні конфліктів та правопорушень. У місцях де встановлені камери відео спостереження суттєво знизились правопорушення, порушення правил дорожнього руху та збільшився показник розкриття злочинів.

Враховуючи позитивний досвід впровадження системи відеоспостереження, Калуською міською радою планується розширити кількість місць де будуть встановлені камери відеоспостереження.

Інші новини