11o

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНДРІЯ НАЙДИ ЗА 2021 РІК. Частина 8.4. Служба у справах дітей

  • 2022.06.22 10:47
    • Актуально
    • Соціальна сфера
  • 385

ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНДРІЯ НАЙДИ ЗА 2021 РІК

Частина 8.4.

Служба у справах дітей

Основний напрямок - діяльність з питань профілактики негативних явищ у дитячому середовищі та діяльність з питань опіки, піклування і усиновлення та сімейних форм виховання дітей.

На первинному обліку дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебуває 107 дітей (з них 34 дітей-сиріт).

У місті функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, де виховується 5 вихованців зазначеної категорії та 10 прийомних сімей, де виховується 18 прийомних дітей.

         На обліку служби перебувають 45 усиновлених дітей за рішенням суду,   8 дітей, які можуть бути усиновлені та 4 кандидати в усиновителі.

         На обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах перебуває 43 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах та проживають  у 28 сім’ях.

         На обліку дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів перебуває 24 дитини.

    На комісії з питань захисту прав дітей впродовж 2021 року розглянуто 186 питань, з них: охорона майнових, житлових прав малолітніх та неповнолітніх – 39; встановлення статусу дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - 8; встановлення опіки/піклування - 11; припинення опіки/піклування - 2; про припинення обов’язків піклувальника – 5; про доцільність позбавлення батьківських прав - 43; про визначення способу участі у спілкуванні та вихованні дитини – 16; інші питання – 62.

      На виконання постанови  Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків» та враховуючи критерії Порядку та Умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам сформувала та затвердила список осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку в списку осіб, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень станом на 31.12.2021 рік 4 особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування щодо, яких здійснено розподіл бюджетних призначень, відкрито спеціальні рахунки та здійснено зарахування коштів.

Інші новини