15o

Директор ДНЗ «Сєвєродонецьке вище професійне училище» Юрій Кузьмінов вручив подяку від імені колективу міському голові Андрію Найді

  • 2023.02.08 12:59
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 329
У березні 2022 року 19 студентів ДНЗ «Сєвєродонецьке вище професійне училище» разом із заступницею з виховної роботи закладу Тетяною Скляровою евакуювалися із зони бойових дій в Івано-Франківськ, згодом приїхали у нашу громаду.
   Тривалий час проживали у Калуській спеціальній школі №2 та продовжували навчатися онлайн. Пізніше дехто розпочав навчання у Калуському вищому професійному училищі №7, проживали в гуртожитку. А з відкриттям нового прихистку, переселилися туди.
 Вручити атестати про закінчення закладу приїхав сам директор училища Юрій Кузьмінов. А заодно завітав і в міську раду особисто зустрітися з міським головою Андрієм Найдою, вручивши йому подяку за безкорисливу допомогу дітям-переселенцям з Луганщини, людяність і небайдужість, подякувати за підтримку студентів, серед яких були і діти-сироти, а також усім, хто зустрічався на їхньому шляху та допомагав.
"Насправді, велика кількість людей були долучені до створення комфортних умов перебування та проживання дітей у нашій громаді. На сьогодні дехто тут вже навіть знайшов роботу. Для нас усіх важливо відчувати підтримку. Я радий, що мешканці нашої громади, організації, волонтери усіма силами допомагають кожному, хто потребує. Так має бути", - зазначив міський голова Андрій Найда.
ДНЗ «Сеєвєродонецьке вище професійне училище» - це особливий заклад. Адже ще у 2015 році ними був зініційований відомий проект «Схід і Захід - разом», в рамках якого було проведено багато заходів на консолідацію українців.
Інші новини