6o

Зустріч з родинами сімей зниклих безвісти Захисників України

  • 2024.03.21 18:30
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 137

21 березня в Калуші відбулась перша зустріч з родинами сімей зниклих безвісти Захисників чи ЗахисницьУкраїни.

Ці мешканці нашої громади в жодному разі не повинні залишатись наодинці зі своєю бідою – таким був лейтмотив заходу. А його основною метою – поінформувати людей про те, чим може допомогти їм місцева влада, її структурні підрозділи, а також – спеціалізовані регіональні структури.

Куди йти, кому телефонувати, що робити, які документи збирати? На ці та подібні питання намагались дати відповіді доповідачі. Обговорювалися основні проблеми, з якими стикаються родини зниклих безвісти і шляхи їхнього можливого вирішення.

 Зокрема, представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин, МВС України в Івано-Франківській області Наталія Пасічник розповіла про алгоритм дій для розшуку зниклого безвісти та отримання витягу з Реєстру оciб зниклих безвісти за особливих обставин та про роботу Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин.

Про роботу ГО «Група Патріот» щодо пошуку зниклих безвісти та загиблих Захисників чи Захисниць України розповів регіональний представник громадської організації Михайло Торб'як.

Про діяльність консультативного пункту «Ветеранський простір» і про соціальні гарантії, що надаються через управління соціального захисту населення Калуської міської ради поінформував головний спеціаліст сектору роботи з ветеранами війни управління соцзахисту Ілля Тітко. Він зазначив, що в Калуській громаді з місцевого бюджету передбачено надання одноразової грошової допомоги родинам зниклих безвісти в розмірі 50 тис. грн; родинам, чиї родичі перебувають у полоні 30 тис. грн. За наявності посвідчення родини зниклого безвісти передбачена щомісячна виплата в розмірі 3028 грн, а також 50% пільга на оплату комунальних послуг.

Також на зустрічі йшлося про особливості отримання посвідчення члена сімей військовослужбовців, які пропали безвісти під час проходження військової служби, що надаються Калуським районним ТЦК та СП; про пенсійне забезпечення членів сімей зниклих безвісти Захисників чи Захисниць України; про соціально-психологічна підтримка родин зниклих безвісти, про надання безоплатної правничої безкоштовної допомоги сім’ям зниклих безвісти Захисників України; про процедуру надання статусу дитини, яка постраждала від воєнних дій і збройних конфліктів; про пільги, які надаються у закладах освіти дітям, батьки яких зникли безвісти під час захисту Батьківщини, про оздоровлення таких дітей і пільги, які надаються в усіх спортивних заклалах міста; про активні програми служби зайнятості для підтримки бізнесу і працевлаштування населення. 

Учасникам зустірічі було надано максимум потрібної інформації, контактних даних відповідних служб та організацій.

Практика проведення зустрічей з родинами сімей зниклих безвісти Захисників України буде продовжуватись, пообіцяв на завершення заходу міський голова Андрій Найда: «Ми всі – разом з вами. Підтримка не закінчується. З будь-якими питаннями завжди звертайтеся. Все-таки сподіваюсь, що буде, нарешті, вам хороший дзвінок з приємною новиною... Дай Боже вам віри і терпіння!»

Інші новини