22o

Школярі з Нікополя зустрілися з міським головою Андрієм Найдою

  • 2023.12.22 14:15
    • Актуально
    • Громада
  • 282

П’ятнадцять школярів і двоє дорослих із Нікополя Дніпропетровської області гостюють цього тижня у Калуській громаді.

   Поїздка стала можливою завдяки співпраці між мерами Нікополя і Калуської громади. Гості уже встигли відвідати різдвяну виставу у Боднарові, екскурсію Калушем, місцеві басейни, кінозал, льодову арену, музей Писанки (м. Коломия), а сьогодні побували у виставковій залі, де на дітей чекав цікавий майстер-клас з малювання від Калуських митців – Ольги Чолінської, Вікторії Дідошак, Галини Турчик, Анастасії Колісняк, Мирослава Гаталевича, Ігоря Бойковича.

  До слова, серед дітей є багато таких, хто має художній хист, тож таке заняття було надзвичайно доречним. Також до гостей завітав міський голова Калуша Андрій Найда. Розмовляли про мрії, а ще діти розповіли про свої враження від візиту до нашого міста. Зокрема, школярам найбільше сподобалося катання на ковзанах та відвідини басейну, а в майбутньому ще хотіли б побувати в горах. – Приймемо таке побажання дітей до уваги, – підсумував Андрій Найда. – Відрадно, що наша громада стала місцем для короткого перезавантаження від реалій для юних нікопольців. На жаль, війна краде їхнє дитинство. Від ворога їх відділяє лише близько семи кілометрів. Щодня вони змушені чути й відчувати чисельні обстріли. Так не має бути… Ця зустріч була надзвичайно емоційною. У моїй пам’яті назавжди залишаться сльози цих юних українців, яким довелося на своєму шляху побачити чимало. Наша підтримка буде завжди, адже Україна – єдина. Принагідно дякую службі у справах дітей КМР за огранізацію дозвілля наших гостей.

   Також щира подяка всій громаді за теплий прийом нікопольців. Ми віримо, що невдовзі Україна здобуде Перемогу і ми обов’язково завітаємо до славного міста Нікополя. На згадку про свій візит діти Нікополя передали для нашої громади надзвичайно цінні сувеніри. Зокрема, неймовірної краси ангел, який в руках тримає серце із надписом Нікополь-Калуш та календар. Також вихованки гуртка образотворчого мистецтва будинку дитячої та юнацької творчості м. Нікополь подарували дві картини на яких зображена вулиця їхнього міста - Віктора Усова. На одній – вулиця до війни, на другій – після.

Інші новини