17o

Калуська волонтерка отримала "Золоте серце" від Президента України

  • 2023.12.07 10:10
    • Громада
  • 204

   Волонтерці Калусьської філії «Союзу українок» Христині Урді вручили нагороду «Золоте серце» від Президента України.

  Нагороду калушанка отримала учора, 6 грудня, із рук голови Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

   Христина Урда — громадська діячка, волонтерка, союзянка Калуської міської філії «Союзу українок». Волонтерством почала займатися ще у 2014 році, маючи на той час усього 22 роки: перші каски і бронежилети, перше знайомство з військовою амуніцію, перші зустрічі з військовими. Багато років Христина допомагає безпритульним тваринам. Один з її підопічних собак, Дружок, став символом волонтерства «Союзу українок» під час АТО у 2014 році.

  За її активної участі у Калуській громаді реалізовано багато творчих, мистецьких, благодійних, соціальних і волонтерських ініціатив. Із повномасштабним вторгненням Калуська філія ГО «Союз українок» активно відновила волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу військовим. Звісно, що, маючи величезний досвід, волонтерський рух очолила Христина Урда. «Калуська міська філія «Союзу українок» та весь наш волонтерський штаб щиро вітає Христину!

  Пишаємося, що пліч-о-пліч - неймовірна людина, серце якої б’ється у ритмі добра, милосердя та любові», — адресують Христині свої привітання у соціальній мережі колеги-союзянки. Державна нагорода України «Золоте серце» заснована указом Президента України Володимира Зеленського 5 грудня 2022 року за вагомий внесок волонтерів у надання допомоги, здійснення заходів із забезпечення оборони держави та захисту безпеки населення у зв'язку з воєнною агресією рф проти України та подолання її наслідків. Відрадно, що у нашій громаді є люди доброї волі.

   Успіхів Христині і її команді у добрих справах!

Інші новини