25o

Знаючи права, не забувай про обов’язки!»

  • 2023.11.21 16:48
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 144

З нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини, 20 листопада 2023 року соціальним менеджером Калуського міського центру соціальних служб Василиною Кашівською, спільно з педагогічними працівниками Калуського ліцею № 7 Галиною Болецькою та Інною Бусел, у рамках роботи Дитячої точки “СПІЛЬНО”, проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: “Знаючи права – не забувай про обов’язки!”, за участю учнів 6 В класу.

           Захід розпочався з інтерактивної вправи “Найцінніний скарб” та перегляду цікавої відеопрезентації, яка дала змогу присутнім ознайомитися з історією святкування Всесвітнього Дня дитини, дізнатися про закріплені Конвенцією ООН про права дитини міжнародно-правові норми щодо захисту інтересів дітей, а саме, те, що  всі діти є рівними у своїх правах, незалежно від походження, статі, національності, мови і мають право на життя, любов та піклування, на освіту, власну думку, доступ до інформації, відпочинок, розвиток талантів тощо. В ході проведення заняття учасники, сформували власну “квітку прав”, які повинні знати і дорослі, і діти, а також закріпили інформацію, про обов’язки, адже, як наголосила соціальний менеджер “учні не повинні забувати і про виконання певних обов’язків, а саме – відповідально ставитися до навчання, поважати старших, допомагати батькам”.

          Любі батьки! Лише в щасливій сім’ї народжуються і ростуть щасливі діти! Хочеться побажати, щоб кожна  дитина росла здоровою, відчувала батьківську турботу, тепло від тих, хто поруч з нею і вчилася бути вдячною, адже дитина – дивовижна і неповторна краплинка чистої, живої, джерельної води, яку треба берегти, цінувати і любити!

Інші новини