8o

Зміни в призначенні житлової субсидії

  • 2021.06.01 10:14
    • Соціальна сфера
  • 256

       19 травня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 505 «Деякі питання призначення житлових субсидій», якою передбачено, що:

Розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

- надавалася у грошовій безготівковій формі;

- була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

- була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

        Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймається на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 року, та буде перепризначено автоматично.

        Громадяни, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні повідомити до 1 вересня 2021 року органам соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається, що визначені у пункті 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, зокрема громадяни:

. здійснили покупку  квартири, земельної ділянки, транспортного засобу товарів довгострокового використання  на суму понад 50 тисяч гривень протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, або призначенням  житлової субсидії без звернення;

. мають банківські депозити в сумі понад 100 тисяч гривень;

. купили або продали валюти і банківських металів на суму понад 50 тисяч гривень протягом року  до звернення за субсидією;

. декларують відсутність доходів і перебували за кордоном понад 60 днів (крім відряджень, лікування або догляду за дитиною);

. мають заборгованість з оплати комунальних послуг та з  оплати аліментів  понад три місяці;

. не повернули до бюджету незаконно отриману субсидію за попередній період;

. мають автомобіль якому менше 5 років з дати випуску(крім мопеда та причепа);

. мають два і більше автомобілів, яким немає 15 років з дати випуску(крім мопеда та причепа);

. не мають доходів і разом з тим ніде не навчаються, не працюють і не мають статусу безробітного;

. мають квартиру площею понад 130 кв. м або будинок площею понад 230 кв.м. 

           Рішенням уряду також передбачено не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина) до умов за яких не призначається субсидія.

         Звернутися за субсидією можна через уповноважених осіб управління ЦНАПу за адресою ( вул. Б.Хмельницького, 52 м. Калуш), надіслати заповнені бланки для оформлення субсидії поштою на адресу управління соціального захисту населення Калуської міської ради за адресою (вул. Євшана,9) або звернутися через електронний сервіс на сайті Мінсоцполітики.

Інші новини