16o

Зміни в отриманні грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

  • 2024.02.20 14:37
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 204

09 лютого 2024року Кабінетом Міністрів України Постановою №136 внесено зміни в отриманні грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

  

   Урядом скасовано дію постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 204 «Про особливості призначення та використання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на період воєнного стану» кошти будуть зараховуватись на спеціальний рахунок, відкритий у ПриватБанку.

Як відкрити рахунок на компенсацію «Пакунок малюка»?

   ПриватБанк здійснює виплати за державною програмою «Пакунок малюка» на картку зі спеціальним режимом використання.

Зараховані на картку кошти можливо витратити тільки в магазинах, що внесено до реєстру учасників пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» на дитячі товари та товари для породіллі.

   Відкриття такої картки доступне в будь-якому відділенні ПриватБанку.

  Процедура оформлення картки займе у Вас усього 10 хвилин. 

  Зверніться в найближче відділення ПриватБанку та попросіть співробітника оформити обрану Вами картку. Для отримання картки потрібен тільки паспорт та ІПН.

Звертаємо увагу!

   Поповнення спеціального рахунка, зняття з нього готівки та переведення коштів забороняється. У разі повернення товару кошти повертаються на спеціальний рахунок, з якого здійснювалася оплата такого товару. 

  Повернення отримувачу коштів готівкою або на інший його рахунок забороняється.

  Спеціальний рахунок може бути закритий за ініціативою отримувача. У разі наявності на спеціальному рахунку коштів грошової компенсації на дату його закриття за ініціативою отримувача такі кошти вважаються не використаними отримувачем і протягом установленого строку повертаються уповноваженим банком на відповідний рахунок Державної служби у справах дітей. 

  Спеціальний рахунок закривається уповноваженим банком (без заяви отримувача) через 12 місяців з дня зарахування на нього коштів грошової компенсації, а за наявності залишку невикористаних коштів грошової компенсації на дату його закриття — після повернення уповноваженим банком коштів грошової компенсації із спеціального рахунка отримувача на відповідний рахунок Державної служби у справах дітей. 

  Якщо уповноваженим банком, у якому відкрито спеціальний рахунок отримувача, планується розірвання договору банківського рахунка з таким отримувачем протягом року з дати зарахування на такий рахунок коштів грошової компенсації, банк повідомляє отримувачу про таке рішення за 30 календарних днів до дати розірвання договору. 

  Отримувач протягом 30 календарних днів з дати отримання такого повідомлення у разі наявності залишку коштів грошової компенсації на його спеціальному рахунку має право подати до уповноваженого банку заяву про перерахування залишку коштів грошової компенсації із зазначенням реквізитів спеціального рахунка іншого з батьків, патронатних вихователів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, інших родичів новонародженої дитини для перерахування залишку коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок одного з них. 

  Разом із заявою до уповноваженого банку подаються копії документів, що підтверджують зв’язок особи, на спеціальний рахунок якої буде перераховано залишок коштів грошової компенсації, з новонародженою дитиною

 

Інші новини