10o

Міський голова Андрій Найда провів зустріч зі знаними архітекторами з міста Львова

  • 2022.12.28 16:59
    • Громада
    • Архітектура
  • 296
   Під час зустрічі, в якій взяли участь перший заступник міського голови Мирослав Тихий, керівник підприємства "Ніохім" Євген Щастлівцев, директор ДНДІ галургії Іван Костів, та, власне, наші гості зі Львова Наталія Зінчук (головний архітектор проектів архітектурного офісу ТОВ «Зелемінь") та Андрій Павлів (доктор архітектури, професор інституту архітектури і дизайну НУ "Львівська політехніка"), представники ГО "УФРА" Наталія Захарова та Сергій Гумінілович, розглядались актуальні питання перспективного розвитку Калуської громади.
  Зокрема, обговорювались питання щодо пропозицій львівських архітекторів щодо напрацювання комплексного бачення розвитку і розбудови Калуша (його архітектури, ідентичності, історичності тощо), щоб включити його в пілотний проект, який планується презентувати у Швеції на поважному європейському зібранні. А в результаті успішного представлення проекту наша громада зможе отримати потенційну можливість в майбутньому залучати фінансову підтримку від міст-партнерів цієї країни для реконструкції, відновлення наших історичних будівель.
    Під час зустрічі наші львівські гості висловили думку (яка базується на чималому досвіді), що саме невеликі тилові міста на сьогодні мають найбільше шансів до розвитку. Головне тут – поштовх. А Калуш взагалі має всі передумови для цього. Це, насамперед, потужна індустріальна основа, вигідне географічне розташування з розвиненою транспортною інфраструктурою, освітньо-наукова база, історичність тощо. Великим позитивом є наявність релокованих підприємств.
  Які напрямки розвивати, що має стати пріоритетом, як відновити історичне обличчя міста – на ці всі питання маємо разом знайти відповіді та прописати формулу розвитку території, яка б стала привабливою та комфортною для проживання її мешканців.
   Сподіваємось на подальшу співпрацю з висококласними фахівцями, які з величезним ентузіазмом роблять свою роботу, результати якої є затребуваними в суспільстві.
Інші новини