20o

Збережи першоцвіт для майбутніх поколінь!

  • 2022.03.12 15:41
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 721

Усі види первоцвітів (ранньоквітучих весняних рослин) занесені до Червоної книги і їх кількість у природі щороку зменшується. Такими є всі види підсніжників, шафрани (крокуси), цикламени тощо. Переважна кількість рослин, які продаються по всій території України з грудня по квітень, знищені в місцях зростання у карпатських та кримських горах і привезені на місце продажу оптовими партіями. Квіти виривають з цибулинами і везуть разом з ними щоб продовжити термін «зберігання» букетів. Відновлення рослин у природі після цього неможливе. Зрізання ж квітів без цибулин також шкідливе, оскільки призводить до генетичного виродження рослин.

   Торгівля ранньоквітучими весняними рослинами заборонена! Підсніжники та інші весняні квіти знаходяться на межі зникнення і охороняються Червоною книгою України. Попереджаємо, що торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1700 грн. до 3655 грн.

   Шановні краяни! Будьте екологічно-свідомими та відповідальними! Не купуйте першоцвіти! Не підтримуйте незаконну торгівлю! Особливо у такий складний період життя нашої держави. Внаслідок російської агресії та проведення воєнних дій вже знищено значні території, на яких могли зростати і вже ніколи не відновляться, рідкісні, занесені до Червоної книги України, перші весняні квіти, які не тільки милують око своєю красою, вони напоюють нектаром комах, годують пилком і насінням птахів та інших мешканців лісу.

   Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь! Знищення первоцвітів – злочин. Будьте свідомими та відповідальними! Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви обкрадаєте природу.

Інші новини