20o

Андрій Найда, Калуський міський голова, про підсумки участі в міжнародній конференції Організації Об'єднаних Націй COP28

  • 2023.12.07 09:42
    • Актуально
    • Громада
  • 205

   Упродовж двох днів, 4 та 5 грудня, Калуський міський голова Андрій Найда брав участь у 28 міжнародній конференції Організації Обʼєднаних Націй зі зміни клімату — COP28, яка відбувалася в Об'єднаних Арабських Еміратах, м.Дубай.

   «Дуже приємно, що мене долучили до складу української делегації, яка гідно представила нашу державу на міжнародній арені», - зазначив Андрій Найда.

  Також, учасниками конференції від України були керівники міст Хмельницького, Ковеля, обласного центру Миколаєва, керівництво міністерств енергетики, захисту довкілля, розвитку громад.

   Як повідомив Калуський міський голова, проведено багато зустрічей з керівництвом інших держав, на яких розказували про ситуацію в Україні, переконували про важливість продовження фінансової підтримки. «Надзвичайно ефективно, що в складі делегації були англомовні мери, керівники міст, до спілкування з якими очільники інших держав йшли більш охоче. Переконаний що наша спільна комплексна робота на всіх рівнях дасть потужний результат», - Андрій Найда.

   На панельній дискусії Андрій Найда презентував Калуську громаду. Зокрема, акцентував увагу на перспективи Калуша як еко-індустріальної столиці західної України. Також, на інвестиційну привабливість. Розповів про заходи, які виконуються на доручення Єврокомісії стосовно декарбонізації, кліматичної нейтральності.

   «Про Калуш тепер знають у всьому світі, і тому промоція нашого міста на міжнародній арені скоро дасть дуже потужний результат через залучення в нашу економіку інвестицій, грантів. На конференції отримали декілька цікавих пропозицій, які вже починаємо опрацьовувати», - Андрій Найда.

  Також висловив подяку міжнародній спільноті "Угода мерів - Схід" за організацію участі делегації у Конференції, яка взяла на себе і всі витрати: «Завдяки нашій спільній роботі ми зможемо забезпечити фінансову стабільність в країні, її подальшу підтримку. Та, що теж важливо, тепер наша стратегічна мета "Калуш-екоіндустріальна столиця Західної України" стає все ближчою до реалізації».

Інші новини