17o

Затвердили нову Програму на підтримку підрозділів ЗСУ, прийняли звернення до Президента України щодо вирішення питання «Карпатнафтохім», перейменували садочок у «Кобзарик» ...ВІДЕО

  • 2024.01.25 15:38
    • Громада
    • Сесії міської ради
    • Відео
  • 405
Сьогодні, 25 січня, відбулося пленарне засідання чергової 60-ї сесії Калуської міської ради 8 демократичного скликання, на якому розглянули 90 питань.
   За активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у спорудження пам’ятника Роману Шухевичу, відбудову криївки Черемоша і з нагоди 75-річчя срібним значком «Калуш» і почесною грамотою міського голови нагороджено Богдана Петрину — члена ГО «Український націоналістичний рух».
Депутати схвалили звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, голови Івано-Франківської ОВА щодо запобігання виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відключенням від електропостачання ТОВ «Карпатнафтохім».
   Внесено зміни до комплексної цільової програми розвитку цивільного захисту на 2023-2025 роки - збільшено обсяг фінансування програми на 2024 рік, загальна сума – 200 тис. грн. Кошти передбачені зокрема на встановлення гучномовців у старостинських округах.
Затверджено нову цільову Програму підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби, на яку наразі передбачено 20 млн грн.
   Відповідно до затвердженого Порядку надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Цільової Програми підтримки Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік буде здійснюватися фінансування військових підрозділів, в яких проходять службу мешканців Калуської громади. Загальний обсяг фінансування, яке може бути виділене одній частині, становить до 500 тис. грн на рік.
   Внесенням змін до рішення від 21.12.2022 № 1775 «Про організацію роботи Управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Калуської міської ради» розширили перелік послуг, які можна отримати у Центрі. Зокрема, будуть доступними вісім додаткових послуг, які надає Державне земельне агентство, і одна, яку виконує Служба у справах дітей. В установі тепер надаватимуть 320 послуг.
  Управління соціального захисту населення Калуської міської ради перейняло напрямки роботи з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми від управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту. Останнє відомство змінить назву на управління у справах молоді і спорту.
   Погодили меморандум про співпрацю із громадською організацією «Реабілітаційний центр ветеранів війни 4.5.0. Прикарпаття», який передбачає організаційну, методичну співпрацю, співучасть у грантових проектах та інші заходи задля поліпшення матеріальної бази та наповнення центру необхідним для військовослужбовців змістом.
   Надбавк  и в оплаті праці освітян залишили на рівні минулого року.
   Садочок «Чебурашка» перейменовано у «Кобзарик».
   Нову послугу із фізичного супроводу осіб з інвалідністю з порушенням зору надаватимуть у територіальному центрі соціального обслуговування населення.
  Збільшили обсяг Програми здійснення Калуської міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств. Ідеться про можливу закупівлю в кредит трьох тракторів, екскаватора і всього комплекту навісного обладнання для КП «Калушавтодор» для комплексного обслуговувати доріг у старостинських округах.
  У рішенні про внесення змін до бюджету громади на 2024 рік передбачено спрямувати 9,8 млн гривень із залишку вільних коштів загального фонду на виплату заробітної плати, яка не забезпечена при формуванні бюджету на цей рік.
   Депутати ухвалили й інші важливі рішення, які стосуються в тому числі й земельних питань.
Інші новини