28o

Затвердили кліматичну стратегію громади

  • 2023.12.21 16:58
    • Громада
  • 158
✅Кліматичну стратегію погодили сьогодні, 21 грудня, на пленарному засіданні 58-ї сесії Калуської міської ради.
   ????«План дій. Стратегія із адаптації до змін клімату Калуської міської територіальної громади» більше місяця розробляли спеціалісти управління економічного розвитку Калуської міської ради. Цей документ — частина зобов’язань у рамках співпраці із Європейською ініціативною «Угода мерів щодо клімату та енергії».
   ????Кліматична стратегія містить кілька розділів:
- кліматичну характеристику громади;
- оцінку ризиків та вразливостей громади до наслідків зміни клімату;
- вплив зміни клімату на основні сектори громади;
- кліматичні цілі громади;
- план заходів із адаптації до змін клімату, у тому числі – детальний перелік заходів.  
   ????— Це об’ємний документ, який буде завантажений на сайт Єврокомісії і дозволятиме брати участь у різноманітних грантових конкурсів Європейського союзу для реалізації тих заходів які прописані у даній стратегії, — зазначив начальник управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Соколовський.
✍️Повністю ознайомитися із документом можна, перейшовши за посиланням: https://kalushcity.golos.net.ua/files/pdf/2632.pdf
   Кліматична стратегія містить і основні цілі із адаптації до зміни клімату до 2030 року:
1. Забезпечення населення чистою питною водою. Індикатор: 90% населення, що користується централізованим водопостачанням, охоплено водовідведенням.
2. Збереження та розвиток природних територій. Індикатор: 15% озеленених територій загального користування (парки, сквери, бульвари) та відповідає європейським нормативам з озеленення.
3. Розв’язання екологічних проблем міста прилеглих територій. Індикатор: 30% населення, на яких впливає екологічний стан міста (прояв хронічних легеневих захворювань) мають доступ до якісної медицини. Індикатор: 100% населення, які мешкають в зоні просідання грунтів, забезпечені належними умовами проживання. У уражених районах немає промислових підприємств, що зберігають небезпечні матеріали, які б могли мати вторинний вплив. Заборона будівництва в зонах просідання.
4. Безпечне та стале поводження з ТПВ. Індикатор: забезпечено сортування 70% відходів з території громади та налагоджено вивіз сміття в 50% сіл, що входять в громаду.
Інші новини