22o

14 квітня відбулося позачергове засідання виконкому

  • 2023.04.17 09:44
    • Громада
  • 236
Конфліктна ситуація з пасажирськими перевезеннями з Калуша до Кропивника обумовила позачергове засідання виконкому.
   Що саме трапилося – найбільше знають самі кропивʼяни, бо власне вони стали заручниками певних непорозумінь між субʼєктами здійснення перевезень, які обслуговують два маршрути.
   A суть проблеми полягає в наступному. Один перевізник мав укладений договір на перший маршрут ще з райдержадміністрацією, термін якого збіг у грудні 2022 року. Але, у відповідності до чинного законодавства, в період військового часу такі правочини пролонговуються за згодою сторін. Однак, районна військова адміністрація не продовжила договір, оскільки втратила такі повноваження, натомість своїм листом рекомендувала виконавчому комітету вжити відповідних заходів.
    В той же час інший перевізник має чинний договір з Калуською міською радою на другий маршрут.
   Важливим моментом у цій всій справі була домовленість між перевізннками на період надзвичайно складної ситуації (всі памʼятають, що минулого року ми зіткнулися з безпрецедентним браком пального і його здорожчання) оптимізувати графіки перевезень до Кропивника та в зворотному напрямку, а рейси здійснювати почергово.
   І донедавна такий компромісний варіант працював доволі ефективно, а оптимізований тимчасовий графік здебільшого влаштовував мешканців Кропивника. Але відколи ситуація з пальним стабілізувалась, перевізники, не повернувшись до колишніх окремих графіків, почали конкурувати між собою, виїжджаючи одночасно на маршрут.
   Власне це стало причиною скарг від мешканців Кропивника, бо вони так і не зрозуміли, чому два автобуси наввипередки їздять разом – один за одним й за ідентичним графіком, в той же час, коли пасажири чекають повернення до двох окремих маршрутів.
   І щоб врегулювати це питання виконавчий комітет сьогодні ухвалив рішення, яке тимчасово (не більше трьох місяців) дозволяє перевізнику, термін договору якого припинено, здійснювати пасажирські перевезення за маршрутом загального користування No24 «Калуш - Кропивник 1».
   Водночас, управління економіки отримали доручення невідкладно готувати конкурс на вищезгаданий маршрут.
Інші новини