14o

Запрошуються педагогічні працівники громади на підвищення кваліфікації за напрямом «Фінансова грамотність»

  • 2023.05.04 16:50
    • Громада
    • Економіка
  • 202

Із 2025 року Міністерство освіти і науки України планує впровадити для учнів 8-9 класів новий обов’язковий предмет "Підприємництво та фінансова грамотність". Знання з нього допоможуть сучасній молоді краще орієнтуватися на ринку фінансових послуг та ефективно їх використовувати в своєму житті. Розуміння переваг підприємницької діяльності й підприємництва загалом матиме позитивний вплив на розвиток та відбудову України в майбутньому.

З метою підготовки педагогів до викладання предмету "Підприємництво та фінансова грамотність" Національний банк України презентував дистанційну Школу фінансової грамотності "ТАЛАН".

Школа фінансової грамотності "Талан" – це онлайн курс із підвищення кваліфікації для педагогів за напрямом "Фінансова грамотність", розроблений за підтримки Міністерства освіти та науки України та Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань SECO та Британським фондом ефективного врядування (GGF).

Навчальний курс складається з 20 відеолекцій. Їх теми є базовими у сфері управління особистими фінансами, а саме: особистий бюджет, кредити, депозити, платіжні системи, банки тощо. Лекторами стали співробітники НБУ, ФГВФО, НКЦПФР, асоціацій ВАФК та ЄМА, Українського бюро кредитних історій, CASE-Ukraine, Zagoriy Foundation та IFC. Середня тривалість однієї відеолекції – 1 година.

За результатами успішного проходження курсу для слухачів передбачені сертифікати про підвищення кваліфікації двох видів – за вивчення 20 або 30 годин.

Ознайомитися з програмою курсу, дізнатися умови проходження та зареєструватись на курс можна на спеціальному лендингу за покликанням: https://promo.bank.gov.ua/school-talan.

 

Інші новини