12o

Запрошуємо відвідати унікальну виставку художника- політв’язня, лауреата обласної премії ім. Я. Лукавецького, Почесного громадянина міста Калуша Петра Савчина, яка вчора відкрилася у Краєзнавчому музеї Калущини

  • 2023.04.06 07:58
    • Культура
  • 250
Виставка організована директором КЗ «Музейно-виставковий центр» Олегом Відливаним та головною зберігачкою фондів центру Оксаною Кондратенко й приурочена 100-річчю митця.
   На виставці представлені особисті документи та 32 роботи художника, які в часі війни з росією, своєю темою боротьби з тоталітарними режимами актуальні, як ніколи.
  На відкритті експозиції були присутні син митця - Ігор Савчин із родиною, а також люди, які знали Петра Гавриловича особисто. Спогадами ділилися: Іван Дячук, перший директор Краєзнавчого музею, тепер вчитель Зборянської гімназії, за сприяння якого з 1998 по 2002 роки художником було створено до 30 картин; Олег Малярчук, доктор історичних наук, професор кафедри філології та перекладу ІФНТУНГ, Люба Липовська, очільниця ГО «Калуська філія «Союз українок».
  Кожна робота – це окрема історія. Тому біля робіт обов’язково звертайте увагу на коротку інформацію про написання картини.
Виставка діятиме упродовж двох місяців.
Інші новини