12o

Запобігання нелегальній трудовій міграції

  • 2022.01.27 15:50
    • Соціальна сфера
  • 308

27 січня 2022 року фахівцем із соціальної роботи Калуського міського центру соціальних служб Василиною Кашівською, спільно з фахівцем з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Христиною Сверидою проведено профілактичний захід, за участю осіб, які у пошуку роботи (з дотриманням карантинних вимог) на тему: “Запобігання нелегальній трудовій міграції. Протидія торгівлі людьми”.

          В ході проведення заходу, було акцентовано увагу на тому, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють. Торгівля людьми  може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, тому слід знати телефони Національної “гарячої лінії” з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (0 800 505 501 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів та 527 – безкоштовно для абонентів  Киїівстар, МТС, Life ) та пам’ятати про певні важливі правила, яким необхідно керуватися перед виїздом за кордон, щоб уберегтися від небезпеки.

          Присутніх проінформували про можливі ризики  осіб, які виїжджають за кордон нашої держави, розповіли про форми торгівлі людьми, найпоширеніші шахрайські схеми експлуатації людської праці, можливі наслідки та заходи безпеки в повсякденному житті, надали вичерпну інформацію про державні установи, до яких особа, яка постраждала від цього злочину може звертатися з метою отримання відповідного статусу, що дасть їй можливість отримати повний спектр правової, соціальної та медичної допомоги.

         Пам’ятаймо, кожен повинен знати свої права і має бути готовим їх захистити!

         Бережімо себе та рідних!

Інші новини