31o

У технічних водоймах Калуської міської територіальної громади купання заборонено

  • 2021.07.28 10:10
    • Надзвичайні ситуації
  • 452

З метою запобігання травмуванню та недопущення загибелі людей в літній період на водоймах Калуської міської територіальної громади, звертаємо Вашу увагу на необхідності суворого дотримання правил поведінки на воді, а також про заборону, купання в технічних водоймах.

Найбільше занепокоєння викликає та становить потенційну небезпеку купання людей в шламонакопичувачі який експлуатується в системі водопостачання ТОВ «Карпатнафтохім», що розташований в районі будівель і споруд цеху водопостачання і каналізації за адресою: місто Калуш, вулиця Заводська, 21.

Шламонакопичувач – це двохсекційна гідротехнічна споруда, яка призначена для складування шламів та освітлення води, яка поступає зі станції очистки води. Загальний об’єм секції № 1 становить 111 тис.м.куб., секції № 2  - 135,7 тис. м. куб. Площа шламонакопичувача в контурі підніжжя дамб становить 9,6 га. Максимальна глибина води в секціях шламонокопичувача складає 5,0 м.

По периметру шламонакопичувача встановлено попереджувальні щити з написом “Промислова зона ТОВ “Карпатнафтохім”. Купатись, ловити рибу заборонено”. Незважаючи на численні попередження, постійно спостерігається присутність відпочиваючих на території шламонакопичувача.

Управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає про заборону купання та вилову риби у шламонакопичувачі. Дана гідротехнічна споруда повинна використовуватись виключно для виробничих потреб ТОВ “Карпатнафтохім” і не призначена для загального водокористування населенням.

Інші новини