8o

Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення, техногенно-екологічної безпеки та запобігання надзвичайним ситуаціям на території Калуської громади на особливому контролі під час воєнного стану

  • 2022.06.16 19:53
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 206

   На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто шість важливих питань в цій галузі життєдіяльності громади.

   Перші три питання є більш актуальними у літній період - стан готовності водних об'єктів у місцях масового відпочинку людей, запобігання та протидія масовим пожежам лісів та пожеж в екосистемах у пожежонебезпечний період та стан протипожежного водопостачання (пожежні гідранти вуличної мережі).   

   Як проінформував основний доповідач з цих питань - начальник Калуського РУ ДСНС Василь Микитин - місць для масового купання в Калуській громаді не визначено, а є тільки місця для відпочинку і такими визначено озеро у міському парку культури і відпочинку ім.І.Франка та озеро на вул.Литвина. І хоча в районному управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій відсутній спеціалізований підрозділ з рятування на воді, рятувальники ДСНС чи гірничо-рятувального загону зможуть надати необхідну допомогу.

   Для забезпечення протидії масовим пожежам лісів та пожежам в екосистемах РУ ДСНС та управлінням з питань надзвичайних ситуацій КМР постійно ведеться інформаційно-розяснювальна робота з населенням щодо збитків, які завдається навколишньому середовищу спалюванням сухостоїв та іноді спричиняють жертви серед людей і юридичної відповідальності за такі дії. Але з цього питання вкотре звертаємося до мешканців з проханням бережливо ставитися до довкілля.

   Роботи щодо належного стану протипожежного водопостачання (заміни, ремонту вуличних пожежних гідрантів) ведуться постійно, а неробочі гідранти, які було виявлено під час нещодавньої перевірки мережі, буде відновлено найближчим часом. Про заходи щодо забезпезпечення санітарно-епідеміного благополуччя населення та ситуацію з гострими кишковими інфекціями у громаді доповіли начальник Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Богдан Пеленичка та заступник начальника Калуського міського управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ірина Нітух. В даний час стан справ у цій сфері покращився порівняно з таким же періодом минулого року, а вищезгадані державні установи здійснюють усі можливі заходи задля його покращення.

 За результатами заслуховування доповіді начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Івана Дембича щодо виконання заходів для недопущення виникнення надзвичайної ситуації на території Калуської міської територіальної громади під час дії правового режиму воєнного стану та безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення вирішили підготувати проект рішення виконавчого комітету Калуської міської ради про видачу пально-мастильних матеріалів із міського матеріального резерву для забезпечення потреб безперебійної роботи підприємств та установ нашої громади.

  З метою недопущення підтоплення території Кропивницького старостинського округу, яке було шостим питанням порядку денного засідання комісії, зобов'язано керівника управління житлово-комунального господарства Юрія Рекунова спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій підготувати звернення до голови Брошнів-Осадської територіальної громади з клопотанням провести розчистку обвідного каналу, що проходить територією цієї громади, але покликаний забезпечувати відведення дощових вод від села Кропивник у річку.

   За результатами розгляду вищевказаних питань керівники підприємств, установ та організацій і структурні підрозділи Калуської міської ради отримали відповідні доручення.

Інші новини