29o

З понеділка заклади освіти відчинять свої двері для юних мешканців Калуської громади.

  • 2024.08.29 10:30
    • Громада
    • Освіта
  • 34

На порозі 2024-2025 навчального року про готовність закладів освіти до прийому дітей поділилися заступниця міського голови Надія Гуш:

- Дуже приємно, що всі заклади освіти в Калуській громаді 2 вересня відчинять свої двері. А це 21 заклад загальної середньої освіти. Попередньо, за плановою мережею це 380 класів із загальною кількістю дітей орієнтовно 8588. Інклюзивних класів - 106, в них дітей – 142. До першого класу цього навчального року планується набрати 677 дітей у 34 класи. Фактична мережа буде затверджена на засіданні виконавчого комітету на початку вересня. На жаль, збільшується кількість дітей, які продовжують виїжджати. А від цього зменшується кількість груп у закладах дошкільної освіти. Упродовж літа керівники ЗДО так попрацювали, що працівників не довелося скорочувати. На жаль, буде зменшено і кількість груп у закладах позашкільної освіти. Та ми запевнюємо мешканців громади, що всі гуртки, які діти полюбили будуть працювати.

Також заступниця міського голови запевнила, що всі заклади освіти готові до нового навчального року. Здійснено поточні ремонти, відремонтовані класи, їдальні, коридори. Вчасно вдалося завершити ремонтні роботи покрівлі Голинського ліцею. Йде мова про пошук донорів для встановлення там сонячних батарей. Основне – створити безпечний освітній простір у кожному закладі.

Які виклики ставить перед нами новий навчальний рік та нововведення розповіла начальниця управління освіти Ірина Люклян:

- Найперше ми створюємо безпекові умови для навчання наших дітей. Максимально залучаємо школярів до очного навчання . Два роки ковіду, третій рік війни спричинили суттєві освітні втрати в навчальних закладах. Із нововведень – це створення освітнього осередку, де буде вивчатися предмет «Захист України». Він буде створений один на всю громаду в одному із закладів освіти і там навчатимуться всі учні 10-11 класів з усіх ліцеїв. В осередку проводитимуть навчання за абсолютно новою освітньою програмою «Захист України». Навчатимуть поводженню з дронами, тактичної медицини . Це стане новим розділом, який нам диктує сьогодення. Ще одне нововведення – це офіцери безпеки в закладах освіти. Вже чотири офіцери приступили до своїх обов’язків у ЗЗСО. До кінця навчального року вони будуть у кожному закладі.

Детальніше про те, що чекає школярів у 2024-2025 н.р. – в актуальному інтерв’ю.

Інші новини