6o

З початку 2021 року на водоймах країни вже загинуло 106 людей

  • 2021.03.10 14:49
    • Служба 101 інформує
  • 306

Попри численні заклики рятувальників, навіть в умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни продовжують відвідувати водойми і наражати своє життя на небезпеку. Про наслідки такого ставлення до власної безпеки свідчить красномовна статистика: вже більше сотні людських життів забрала вода з початку 2021 року.

Зокрема, 9 березня на Івано-Франківщині, у с. Майдан Тисменецького району на р. Луквиця, рятувальниками с. Ямниця було вилучено з води та передано працівникам поліції тіло чоловіка 1964 року народження. Цього ж дня на Закарпатті, поблизу смт Солотвино Тячівського району на р. Тиса, водолазно-рятувальним відділенням АРЗ СП м. Хуст  виявлено, вилучене з води та передане на судмедекспертизу тіло чоловічої статі, орієнтовно 2000 року народження.

Водночас, вдалося уникнути трагедії на Сумщині, де поліцейськими та місцевими мешканцями було врятовано чоловіка, який з невідомих причин упав в річку та не міг дістатися берега. Бригадою швидкої допомоги врятованого з переохолодженням госпіталізовано до лікарні.

Днем раніше на Черкащині рятувальники допомогли двом рибалкам дістатися берега. Так, 8 березня о 15:15 на річці Дніпро біля села Вітове, внаслідок руйнування прибережного льоду, на кризі залишились двоє рибалок. Рятувальники чергового караулу 16-ї державної пожежно-рятувальної частини за допомогою човна доставили чоловіків на берег.

Для того, щоб попередити численні випадки загибелі на водоймах, рятувальники постійно проводять профілактичну роботу. Озброївшись корисними знаннями та тематичними пам'ятками, у складі рейдових груп вони, зокрема, патрулюють популярні серед рибалок місця відпочинку. Там вони спілкуються із громадянами, закликають їх не розмінювати життя на кілька свіжовиловлених рибин та нагадують про способи порятунку у разі потрапляння у воду.

Така робота проводиться на регулярній основі в усіх регіонах країни.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає вас утриматися від прогулянок по тонкій кризі у період коливання температур та зважати на гідрологічну ситуацію на водоймах країни!

Особливо уважно слідкуйте за дозвіллям дітей і не дозволяйте їм відвідувати ставки та річки!

Інші новини