20o

З настанням сприятливих погодних умов побільшало робіт у комунальників

  • 2022.04.29 14:10
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
  • 324

Повсюдно в громаді можна сьогодні зустріти працівників з «Калушавтодору». Думаємо, що всім очевидно – вони прикладають максимум зусиль для того, щоб наша громада, незважаючи на особливі умови воєнного часу та обмеженість фінансування, з кожним днем ставала охайнішою, впорядкованішою та комфортнішою для проживання.


      Спектр робіт, які виконує це підприємство – надзвичайно широкий.
      Однин з пріоритетів – ремонт доріг. Нормативно-правова база на сьогодні значно звузила вікно для закупівель, тому способи утримання комунальних доріг, на жаль, зводяться тільки до ямкового ремонту, профілювання та підсипки щебенем.
      Власне це все взяли на озброєння наші комунальники і днями вже активно розпочали ліквідовувати ямки на дорожньому полотні холодним асфальтом, що на вулицях Євшана та Б. Хмельницького, а раніше проводили такий на вулицях С.Бандери та Височанка, підсипали дороги щебенем на вул. Коцюбинського та в с. Сівка-Калуська. Виконали профілірування основи дороги на вул. Ринковій та вул. Височанка (кладовище).

      Працівники КП «Калушавтодор» нещодавно освоїли новий спосіб висадки дерев за допомогою механізму, який «викопує» (а точніше – вибурює) ями. Це значно інтенсифікувало та полегшило роботу. В результаті – вже невдовзі висаджені багаторічні насадження на вулицях нашої громади будуть тішити наших мешканців своїм цвітом і життєдайною зеленню.

      А ще автодорівці викосили береги та очистили від різного сміття річку Сівка (в районі вул. Біласа і Данилишина та вул. Шептицького). Визбирують та вивозять гілля та хмиз. Очищають дороги біля бордюр та зливові каналізації від нанесених ґрунтів. Прибирають доріжки, площі, сквери, викошують траву та вирізають чагарники…
     І всюди наші працьовиті комунальники встигають ще висаджувати клумби, декоративні кущі.

     Робота комунальниками насправді проводиться велика. А головне, що її помічають і оцінюють люди. Надзвичайно приємно читати коментарі з добрими відгуками під дописами КП «Калушавтодор» у фейсбуці. Ось один з багатьох, який залишили Михайло та Людмила Площанські: «Ви – лікарі для Калуша, лікуєте, доглядаєте, прикрашаєте, благополуччя на Великодні свята вам, дорогі люди».

Інші новини