13o

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! З ДНЕМ ЄДНОСТІ, ЦІЛІСНОСТІ ТА НЕПОДІЛЬНОСТІ!

  • 2022.01.22 08:30
    • Актуально
    • Громада
  • 646
Одним із найважливіших днів в історії нашої держави, який став вагомим кроком на шляху до проголошення незалежності України у 1991, є 22 січня – День Соборності України.
   Цьогоріч - це 103-я річниця від проголошення Першої Незалежності (1918 рік) та 102-а річниця Акту злуки УНР та ЗУНР (1919 рік),. В цей день відбулася і наймасовіша акція – «живий ланцюг», який 32 роки тому символічно об’єднав східні та західні землі на знак ушанування подій Української революції.
    Та є ще одна важлива трагічна подія, яка сталася в ніч на 21 січня – на передодні 60-их роковин проголошення Української Народної Республіки. У 2022-ому вшановуємо 44-і роковини від акту протесту – самоспалення на Чернечій горі у Каневі калушанина Олекси Гірника. Це було проявом стійкості в поглядах, сили духу та рішучості!   
Олекса Гірник вважав, що лише в такий спосіб він може протестувати. На жаль, прописані серцем у листівках Героєм заклики «Протест проти російської окупації на Україні! Хай живе самостійна соборна Україна! Україна для українців!» актуальні і на сьогодні, коли наша держава в боротьбі відстоює свою територіальну цілісність.
     Героями людей роблять відважні вчинки, які сягають вічності у пам’яті людській. Олекса Гірник – борець за волю, Герой України! Глибока шана та пам'ять загиблим борцям за волю та незалежність України!
У цей величний історичний день, згадаймо наших захисників - бійців в зоні ООС (АТО), які продовжують боротьбу, розпочату століттям назад - відстоюють незалежність та соборність нашої держави. Велика вдячність Вам за мужність та самопожертву!
   Сила нашого народу – у єдності! Лише спільними зусиллями ми можемо досягти високих результатів у поставленій меті – побудові високорозвиненої, вільної, духовно багатої громади та держави! Здоров’я, миру та добра усім та кожній родині.
Будуймо нашу громаду, державу разом!
Слава Україні!
Міський голова                         Андрій НАЙДА
Інші новини