20o

З 17 по 23 лютого 2022 року в закладах освіти Калуської міської територіальної громади триває відпрацювання практичних дій (у тому числі одноразової евакуації) в умовах виникнення надзвичайних ситуацій

  • 2022.02.22 13:04
    • Актуально
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 1073
Навчання є традиційними та проводяться двічі на рік.
    Міський голова Андрій Найда, його заступниця Надія Гуш, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембич, заступник начальника цього управління Олег Тарбєєв та заступник начальника управління освіти Леся Кобзан взяли участь у таких заходах у Калуському ліцеї №10 та ЗДО «Ластівка». Сьогодні практичні відпрацювання відбувалися за сигналом «Увага! Всім!».
  Евакуація є основним способом захисту населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації. Насамперед важливо чітко виконувати розпорядження вчителя, вихователя і під його керівництвом організовано, спокійно і без паніки переміщуватися в укриття.
   Калуський ліцей №10 є найбільшим закладом у територіальній громаді. Та учасники освітнього процесу чітко справилися із завданням, дотримуючись алгоритму дій. Це свідчить про те, що в закладах освіти систематично ведеться активна робота з опанування теоретичними знанннями та практичними навичками щодо дій на випадок надзвичайних ситуацій.  Підвальні приміщення використовуються як тимчасові укриття, в яких діти на випадок надзвичайної ситуації можуть перебувати впродовж трьох годин. За цей час педагоги повинні невідкладно проінформувати батьків, які зобов’язані забрати дитину з закладу та створити безпечні умови її подальшого перебування.
    Сподіваємося, що всі навички та уміння, якими володіють діти, не знадобляться у житті.
  Питання стану готовності підвальних приміщень як об'єктів тимчасового укриття на випадок надзвичайних ситуацій і в подальшому буде перебувати на контролі.
Інші новини