11o

З 1 квітня цього року видано 466 дозволів на відключення від централізованого опалювання

  • 2022.05.27 15:19
    • Житлово - комунальне господарство
  • 307

Досвідчені комунальники завжди скажуть, що підготовка до наступного опалювального сезону має розпочинатися з першого дня після завершення попереднього. І це аксіома.

   Тому й цього року управління ЖКГ та всі комунальні підприємства вже працюють над виконанням запланованих заходів. І дуже добре, що й власники квартир у багатоповерхівках теж активно включилися до перебудови у своїх помешканнях системи опалення.
   Вже на сьогодні є стійка тенденція в нашому місті, при якій люди відмовляються від централізованого опалення, бо розуміють, що це дороговартісний сервіс.
    І також очевидно, що прорахувавши всі «за» і «проти», більшість обирає автономне.
    Таким чином, з 1 квітня цього року заяв на відключення від централізованого опалення до УЖКГ надійшло 466 (46 з них - від споживачів тепла від ТЕЦ). Це вельми суттєво. Усім вже видано відповідні дозволи.
   При цьому ще не зайвим буде наголосити, що в Калуші споживачів в деяких будинках залишається на сьогодні дуже мізерна кількість споживачів, які ще не прийняли рішення про перехід на автономне опалення. Для прикладу - на вул. Біласа-Данилишина є два будинки 34 і 36 квартирні. В першому залишилось 2 квартири на централізованому опаленні, а в іншому відповідно - 6. Ось тут треба зрозуміти, що є великий ризик для них отримувати від котельні надто дороге тепло. А ще є велика ймовірність, що ціна на природний газ до нового опалювального сезону суттєво зросте.

   З огляду на нинішню важку ситуацію, також розуміємо, що і вартість облаштування автономної системи опалення теж є високою, однак плановий перехід на індивідуальне теплопостачання є найоптимальнішим варіантом. Це підтверджує досвід міст Коломиї, Долини, Трускавця, де мешканці багатоповерхівок вже давно користуються виключно автономним опаленням

Інші новини