17o

Юні шахісти змагались на турнірі, приуроченому до дня народження Івана Франка

  • 2024.08.30 17:28
    • Громада
    • Спорт
  • 43

Майже 20 років у Калуші проводиться дитячий шаховий турнір, приурочений до дня народження Івана Франка. Захід організовують з метою визначення кращих шахістів та ознайомлення дітей з біографією і творчістю Каменяра.

Традиційний майданчик шахових баталій – музей-оселю родини Франка у Підгірках – цьогоріч уперше вирішили змінити на виставкову залу, яка може прийняти більше учасників.
Вітаючи юних спортсменів, директор музейно-виставкового центру Олег Відливаний акцентував увагу на відкритій днями виставці картин дружин, дітей, матерів та коханих загиблих на російсько-українській війні Героїв – «Малюю серцем».
Змагалися 20 вихованців закладу позашкільної освіти «Кімната школяра», які опановують стародавню інтелектуальну гру під керівництвом Галини Шевчук і Юлії Журби. Діти – різного віку, від 1-го до 9-го класу. З-поміж них є вже і досвідчені. Наприклад, Юлія Псюк, яка виборола 3-тє місце на чемпіонаті України серед учасників до 8-ми років. Турнір відбувався за швейцарською системою у п’ять турів, за правилами «швидких шахів».
За результатами турніру, приуроченого до 168-ї річниці з дня уродин Івана Франка та 32-ї річниці створення музею-оселі його родини в Підгірках, переможцями серед дівчат стали: І місце – Марта Кривуцька, ІІ місце – Юлія Псюк, ІІІ місце – Анна Павлів. Серед хлопців І місце виборов Дем’ян Заліський, ІІ місце – Артем Сагайдак, ІІІ місце –Ростислав Мокрицький.
Переможців шахового турніру нагородили медалями й грамотами. В дарунок діти отримали книги-розмальовки про Львів – місто, в якому Іван Франко провів більшу частину життя.

Інші новини