23o

Ярмарок вакансій у Калуші

  • 2024.08.22 13:28
    • Громада
  • 40

Вакансії комунальних підприємств, установ, організацій, приватних підприємств Калущини, в тому числі підприємств, що релокувались до Калуської громади, презентували сьогодні, 22 серпня на площі Героїв.


Підприємства дуже широкого діапазону спрямування: заклади харчування, виробники меблів, агропромислового комплексу, транспорту, соціальної сфери, IT-індустрії тощо. Загалом 18 роботодавців (з-поміж них одне комунальне підприємство – «Калушавтодор») пропонували 60 вакансій.


Шукачі роботи, безробітні мешканці мали нагоду наживо поспілкуватися з роботодавцями, дізнатися з перших уст про наявні й актуальні на ринку праці вакансії, обмінятися контактними даними, обговорити можливість співбесіди чи запрошення на конкретне підприємство.


Проблема укомплектування вакансій на більшості підприємств зараз постала дуже гостро. Зокрема, через військовий стан, через різні нові вимоги роботодавців.


-Також метою даного заходу є пропагування численних державних активних програм, які реалізовує Центр зайнятості, - повідомив директор Калуської філії Сергій Дудинець. - Зокреми, програми щодо відшкодувань підприємцям за робоче місце для осіб з інвалідністю, за працевлаштування ВПО, учасників бойових дій, молоді та інші; мікрогранти від 50 тисяч і до мільйона... Ми також здійснюємо навчання людей робітничим та іншим професіям (загалом понад 200 професій).


Ярмарок вакансій організовано Калуською філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості спільно з БО «Благодійний фонд "Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ».

Інші новини