16o

Як знизити рівень стресу під час вагітності?

  • 2023.11.16 10:33
    • Соціальна сфера
  • 216

         Вагітність — це відповідальний період у житті жінки, оскільки вона повинна підтримувати своє фізичне і психологічне здоров'я, щоб уникнути ускладнень під час виношування плоду і народити здорову дитину.

   Страх і тривога за майбутнє дитини - ці відчуття знайомі кожній матусі, проте зараз, у період військового стану, їх концентрація у рази вища. Вагітні жінки під час війни найбільше схильні до стресу: підвищена тривожність, «емоційні коливання», різні економічні та побутові труднощі - лише частина того, з чим доводиться зустрічатися в сьогоденні. 

   З метою психологічної підтримки майбутніх матусь, у Жіночій консультації СП «Пологовий будинок” КНП “Калуська ЦРЛ”, соціальним менеджером Калуського міського центру соціальних служб Василиною Кашівською, у межах реалізації проекту Спільно#,  щотижнево проводяться профілактичні групові заняття у формі інтерактивних бесід, тренінгів та занять з арттерапії, де жінки “навчаються” почуватися комфортно у своєму теперішньому «стані», не боятися майбутніх труднощів, правильно піклуватися про малюка ще під час його внутріутробного розвитку. На заняттях наголошується на таких важливих і ефективних методах, котрі допомагають  знижувати рівень стресу, як: прогулянки на свіжому повітрі, повноцінне харчування з вживанням достатньої кількості вітамінів, фізична активність, спілкування з сім'єю та друзями, застосування методів релаксації (творчість, музика), використання дихальних технік, дозування негативної інформації (обмеження доступу до новин і соціальних мереж).

  З метою зниження рівня тривоги, таке спілкування є досить корисним та ефективним, оскільки сприяє досягненню емоційної рівноваги.

  Запрошуємо всіх майбутніх матусь до участі у заняттях та активної СПІЛЬНОЇ взаємодії!

   Нагадуємо. що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація “всеукраїнська організація “Клас”.

Інші новини