19o

Як залучити додаткове фінансування для розвитку малого і середнього бізнесу

  • 2023.07.11 15:25
    • Громада
    • Економіка
  • 205
Як залучити додаткове фінансування для розвитку малого і середнього бізнесу дізнавались 11 липня учасники зустрічі, проведеної експертами Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Близько сорока підприємців Калущини мали нагоду не лише обговорити актуальні виклики та потреби бізнесу, а й детально ознайомитись як із діючими, так і з новими грантовими пропозиціями від зазначеної Програми, спрямованими на підтримку саме малого і середнього бізнесу.

Також учасники зустрічі дізналися про досвід успішних підприємців, які отримали гранти від Програми USAID, почули відповіді на питання стосовно грантової підтримки та інших можливостей, обговорили проблематику бізнесу в регіоні. Грантові можливості Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» представили досвідчені фахівці даної царини. Модераторкою виступила експертка проєктів Марія Порчук.
Міський голова Калуша Андрій Найда особисто провів презентацію економічного потенціалу нашої громади, наголосивши на успішному досвіді залучення релокованих підприємств.
Економічні переваги Калуша і системну роботу міської влади щодо підтримки бізнесу виокремив під час свого виступу виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук.

В ході даного семінару його учасники також здійснили ознайомчі візити на два калуські підприємства. Одне з них, за інформацією заступниці начальника управління економічного розвитку міста Тетяни Сеньків, уже є активним учасником Програми USAID. Представники іншого – релокованого – розповіли гостям про свій досвід роботи в нашій громаді.

Захід відбувся за організаційної підтримки Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України та за сприяння Калуської міської ради.
Інші новини