30o

Як вимушеним переселенцям отримати державні допомоги?

  • 2022.07.11 13:00
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
    • Міська рада консультує
  • 567

З такими питаннями іноді звертаються люди, які тимчасово поселились у нашій громаді, втікаючи від війни.
ПЕРЕДУСІМ ЗАЗНАЧИМО, ЩО ДОПОМОГА ВПО ВИПЛАЧУЄТЬСЯ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ.

   Для отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам необхідно:
1) написати заяву про взяття на облік та включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про внутрішньо переміщену особу встановленої форми та отримати відповідну довідку - до управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Калуської міської ради, (м.Калуш, вул. Б.Хмельницького, 52) або до управління соціального захисту населення Калуської міської ради (м.Калуш, вул.Євшана, 9). Також може подаватися через Єдиний державний вебпортал електронних послуг за наявності технічної можливості (Портал Дія);
2) написати заяву встановленої форми на отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі - допомога) та подати її до управління «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Калуської міської ради, (м.Калуш, вул. Б.Хмельницького, 52) або до управління соціального захисту населення Калуської міської ради (м.Калуш, вул.Євшана, 9), чи подати таку заяву з використанням мобільного додатка Порталу Дія за наявності технічної можливості.
   Допомога надається у таких розмірах:
- для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень;
- для інших осіб - 2000 гривень.
   Починаючи з травня 2022 р. допомога призначається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали до 20 травня 2022 р. заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема , або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.
   Перелік територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджено наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України №75 від 25.04.2022 року, який регулярно актуалізується та оновлюється.

Інші новини