13o

«Як протидіяти насильству?»

  • 2024.04.19 15:14
    • Соціальна сфера
  • 60

Кожна людина, яка живе в соціумі може стикнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді. До цієї проблеми не слід ставитися легковажно. Акти такого насильства хоча і можуть подекуди мати легку форму, однак, через незрілість та нестабільність дитячої психіки, здатні завдати серйозної шкоди психологічному здоров’ю людини, а найстрашнішим наслідком булінгу може стати самогубство.

17 квітня 2024 року працівниками Калуської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, проведено тренінгове заняття для учнівської молоді  Сівка-Калуської гімназії на тему: «Чи знаєте ви, що таке: булінг, домашнє насильство, гендерно зумовлене насильство?».

Заступник директора-начальник відділу Калуського міського центру соціальних служб, керівниця мобільної бригади, тренерка Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна» Уляна Бялик, спільно з фахівцем із соціальної роботи Іванною Кручкевич та практичною психологинею Тетяною Бедрій під час заходу ознайомили присутніх з поняттями «булінг», «домашнє насильство», «гендерно зумовлене насильство», їх ознаками та наслідками, отримали рекомендації як запобігати та протидіяти цим явищам.

На завершення заходу учні мали змогу взяти участь у вправах на згуртованість, командну роботу та взаємодію.

Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та денний центр з кризовими кімнатами. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України 9а (вул. Пушкіна 9а)

Інші новини