16o

Як протидіяти насильству?

  • 2023.12.06 09:15
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Запобігання та протидія домашньому насильству
  • 118

Кожна людина, яка живе в соціумі може стикнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді.

  До цієї проблеми не слід ставитися легковажно. Акти такого насильства хоча і можуть подекуди мати легку форму, однак, через незрілість та нестабільність дитячої психіки, здатні завдати серйозної шкоди психологічному здоров’ю людини, а найстрашнішим наслідком булінгу може стати самогубство.

   05 грудня 2023 року працівниками Калуської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб,  проведено інтерактивну бесіду для учнів Калуського ліцею № 6 на тему: «Чи знаєте ви, що таке: булінг, домашнє насильство, гендерно зумовлене насильство?» у приміщенні Калуської бібліотеки-філії для юнацтва, де  під час заходу ознайомили присутніх з поняттями «булінг», «домашнє насильство», «гендерно зумовлене насильство», їх ознаками та наслідками, отримали рекомендації як запобігати та протидіяти цим явищам.

   На завершення заходу учні мали змогу переглянути відеоролик та отримали інформаційні матеріали.

   Нагадуємо, що у нашій громаді, за підтримки UNFPA, Уряду CANADA та БФ "Батерфлай" працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та денний центр з кризовими кімнатами. Контактний номер телефону: 0676003146 або за адресою: вул. Героїв України, 9а (вул. Пушкіна,9а).

Інші новини