8o

Як оформити житлові субсидії громадянам, які для обігріву приміщень використовують побутові електроприлади

  • 2022.08.16 10:58
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
    • Соціальна сфера
    • Міська рада консультує
  • 429

Як раніше повідомлялось, Калуською міською радою 28.07.2022 року прийнято рішення за № 1496 "Про відключення житлових багатоквартирних будинків м. Калуша від квартальних котелень комунального підприємства "Калуська енергетична Компанія".

   Згідно з цим рішенням 57 багатоквартирних будинків будуть відключені від системи централізованого теплопостачання шляхом відключення від квартальних котелень з 01.09.2022 року, а КП “Калуська енергетична Компанія” було доручено до 02.08.2022 року надати письмові повідомлення всім абонентам, які отримують послуги з теплопостачання від котелень за адресами: вул.Винниченка 12а, вул.Біласа і Данилишина, вул.Підвальна, вул.Сівецька 5а, бульвар Незалежності, про припинення подачі теплоносія споживачам у наступному опалювальному сезоні 2022-2023 років і запропонувати власникам квартир у багатоквартирних будинках облаштувати індивідуальну (автономну) систему опалення.
   Інформуємо мешканців громади, які прийняли рішення про перехід на автономне опалення шляхом встановлення побутових електроприладів, про можливість оформити житлові субсидії в тому числі і на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення.

   Отже яким чином оформити житлову субсидію на таку послугу:

1. Після відключення будинку від централізованого опалення звернутись в Управління житлово-комунального господарства із заявою про надання акту обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж. Форма акту затверджена розпорядженням міського голови від 09.03.2021 № 76-р “Про створення комісії для розгляду актів обстеження стану зовнішніх та внутрішньобудинкових електромереж житлових будинків” (https://kalushcity.gov.ua/docs/rozporyadzhennya-z-osnovnoyi-diyalnosti?y=2021&page=15).

2. Після отримання вказаного акту, для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання) :
- Заяву та декларацію за встановленою формою;
- Довідки про доходи - у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення у порядку, встановленому відповідним Положенням. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;
- Копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);
- Договір наймання (оренди) житла (у разі наявності);
- Акт обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів.

   У Калуській міській територіальній громаді заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами управління «Центр надання адміністративних послуг». виконавчого комітету міської ради.
- Заява та декларація можуть бути надіслані поштою на адресу управління соціального захисту населення Калуської міської ради (м.Калуш, вул. Євшана, 9) або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія”, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням кваліфікованого електронного підпису).

Інші новини