9o

Як батьки можуть навчити своїх дітей ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ?

  • 2021.04.09 15:19
    • Служба 101 інформує
  • 317

Іноді батькам доводиться залишати дітей вдома одних і переживати за безпеку власного чада. Набагато легше і спокійніше залишати підростаючого шибеника в будинку, відчуваючи повну впевненість в його розважливості і грамотності в питаннях пожежної безпеки. Пустощі з вогнем можуть привести до самих плачевних наслідків. Саме тому правила пожежної безпеки для дітей, виховні бесіди та ігрові форми навчання навичкам протистояння вогню є важливою складовою у розвитку дітей.

    Для того, щоб розповісти дітям про причини виникнення вогню і його небезпеки, не потрібно багато часу. Якщо регулярно говорити з малюком на цю тему, наприклад під час прогулянки, дитина швидко вбере в себе настільки потрібну інформацію. Ну а вдома, користуючись побутовими приладами, включаючи газ або опалення, кожен батько зможе наочно пояснити, що означає пожежна безпека для дітей. Зате тепер юний шибеник буде обізнаний про необхідність вимкнення побутових приладів по завершенні користування ними і про те, що потрібно перевіряти перед виходом з дому, чи не залишилася включеною праска.

   Найголовніше правило протипожежної безпеки вчить всіляко уникати критичних ситуацій. Потенційну небезпеку легше не допустити, ніж потім виправляти. Дитина повинна твердо усвідомити, що грати вдома з вогнем, сірниками, підпалювати що-небудь ні в якому разі не можна. Це табу! Правила пожежної безпеки для дітей категоричні, тому слід подбати про те, щоб дитина не брала у руки сірники, навіть підпалюючи газ. Вчити дітей підпалювати сірники потрібно на вулиці, наприклад під час заміського пікніка або сімейного походу, під пильним наглядом дорослих.

    Розуміння небезпеки та наслідків до яких можуть призвести пустощі із вогнем збереже дитину від нещасних випадків!

 

Інші новини