12o

150 сонячних панелей та 7 інверторів: за підтримки міжнародних донорів Калуська громада працює в напрямку енергоефективності

  • 2024.07.08 14:06
    • Громада
    • Економіка
  • 123

8 липня за участю міського голови Андрія Найди, заступників міського голови Богдана Білецького, Наталії Кінаш та представників Калуської ЦРЛ й управління економічного розвитку міста Калуської міської ради відбулася чергова онлайн-зустріч із представниками швейцарської енергетичної компанії “BKW”, яка сприяє в наданні громаді сонячних панелей для Калуської ЦРЛ.

Ініціатива втілюється завдяки напрацюванням українців, які в рамках програми CAS Rebuild Ukraine Program at the Bern University у Швейцарії розробили проєкт встановлення для Калуської ЦРЛ сонячної електростанції. 

Учасники зустрічі обговорили ключові моменти передачі 150 сонячних панелей та 7 інверторів від благодійників у нашу громаду, а також розглянули варіант додаткової допомоги від донорів – фінансування на встановлення сонячних панелей для комунальних підприємств. Наразі будемо планується напрацювання чек-листа з потребами. 

«Щиро дякуємо донорам за готовність допомогти, а також розробникам проєкту, робота яких стала початком цих надважливих заходів, що сприятимуть енергетичній безпеці нашої громади», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Інші новини