10o

У КНП "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги КМР" від сьогодні починає працювати надсучасне обладнання - 160-зрізовий томограф японського виробника CANON

  • 2023.05.24 17:15
    • Охорона здоров'я
  • 231

У КНП "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги КМР" відбулася важлива подія. Від сьогодні у поліклініці починає працювати надсучасне обладнання - 160-зрізовий томограф японського виробника CANON

Така подія зібрала людей, які долучилися до того, щоб мешканці нашої громади (і не тільки нашої) мали змогу ефективно проходити обстеження. Адже рішення про співфінасування придбання томографа приймали депутати міської ради, які й були присутні на відкритті. Обладнання дороговартісне (27,7 млн. грн.). З місцевого бюджету громади спрямовано 10,7 млн. гривень, 17 млн відповідно - кошти медичного закладу.
Тепер мешканці при наявності електронного скерування від лікаря зможуть безоплатно в порядку черги пройти обстеження.
Про те, що подія надважлива, зазначив і директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко. Адже обладнання дозволяє проводити динамічні об`ємні дослідження з низькою дозою опромінення, швидко і точно поставити діагноз, покращити якість надання медичної допомоги як дорослим, так і дітям.
Присутні оглянули технічні можливості томографа. Отець Степан Скібіцький освятив нове обладнання.
Очільник лікувальної установи Михайло Гаврилишин та заступник директора Тарас Бандура коротко презентували напрацювання установи та колективу за останній час. Дійсно, тут зроблено дуже багато.
Загалом, кількість осіб, яким надається допомога – 177 500, адже в центр звертаються і мешканці інших громад Калуського району. У його структурі - п’ять амбулаторій загальної практики сімейної медицини та десять фельдшерсько-акушерських пунктів, які розташовані у старостинських округах.

Серед послуг – у дитячій поліклініці працює відділення медичної реабілітації, яке оснащене сучасним обладнанням, організовано надання паліативної допомоги, проводять ультразвукову денситометрію та ін. Є два стаціонарних відділення: для дорослих та дітей.

Інші новини