21o

Головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив, що на Прикарпатті зафіксували штам "Дельта"

  • 2021.08.06 16:05
    • Охорона здоров'я
    • Епідемічна ситуація
  • 764

За словами головного державного санітарного лікаря Івано-Франківської області Руслана Савчука, працівники вірусологічної лабораторії обласного центру контролю та профілактики хвороб проводили дослідження зразків біоматеріалу від пацієнтів з підозрою на COVID-19. Отримавши позитивні результати досліджень було прийнято рішення направити дані зразки в референс-лабораторію ЦГЗ МОЗ України для підтвердження циркуляції штаму «Дельта». Результати від референс-лабораторії ЦГЗ МОЗ України отримано позитивні.

Медики нагадують, що при зараженні дельта-штамом коронавірусу симптоми відрізняються від попередніх - найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить. Серйознішими симптомами є: порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми, утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрен. При цьому кашель і втрата нюху або смаку є менш поширеними симптомами.

Інші новини