8o

Про результати роботи відділу муніципальної інспекції впродовж 10 місяців 2022 року

  • 2022.11.02 15:20
    • Надзвичайні ситуації
    • Муніципальна інспекція інформує
  • 403

Відділ муніципальної інспекції Калуської міської ради вже більше півтора року виконує завдання на території громади, за напрямками, які визначені його установчими документами (охорона громадського порядку, контроль за станом благоустрою та за дотриманням частини вимог Правил дорожнього руху). Результати роботи муніципальної інспекції вимірюються ще й додатковими надходженнями до бюджету через накладення на порушників штрафів.

   Сектор інспекторів з охорони громадського порядку щоденно інспектує вулиці міста з метою профілактики правопорушень та допомагає забезпечувати громадський порядок.

   За 10 місяців 2022 р. відділом складено 399 приписів щодо порушень в сфері благоустрою. Майже всі приписи виконані. Складено 64 акти обстеження територій, де вживались заходи реагування. Управляючим компаніям та виконавцям робіт оформлено та направлено 47 листів, які стосувались впорядкування благоустрою. Складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУПАП, в частині порушень Типових правил благоустрою.          

   Зафіксовано 878 фактів стихійної торгівлі, 268 випадків розпивань спиртного в громадських місцях. Інспекторами з охорони громадського порядку проведено 1228 профілактичних та виховних бесід з метою недопущення подібних правопорушень. Спільно з представниками поліції склали 2 протоколи по ст. 156 ч.1 КУпАП щодо торгівлі сурогатом, на підставі яких Калуський міськрайонний суд притягнув порушників до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 6800 грн.

   Триває добра співпраця з працівниками Національної поліції. Неодноразово затриманих хуліганів, які в стані алкогольного сп’яніння порушують громадський порядок, передавали в поліцію для вжиття дієвих заходів. Спільно з поліцейським офіцером громади складено 2 протоколи за ст. 175 та 178 КУпАП за куріння в громадському місці та розпивання спиртних напоїв. Шість разів надавали домедичну допомогу громадянам які були в безпорадному стані та викликали лікарів СШНМД для надання кваліфікованої медичної допомоги.

   З початком нападу росії на нашу Україну відділ муніципальної інспекції зосереджений на посиленому патрулюванні вулиць міста та об’єктів інфраструктури, забезпечення світломаскувального режиму та виконання різних видів оперативних доручень керівництва управління та міської ради.

   В частині інспекції з паркування суттєво покращився стан дисципліни водіїв та автовласників. За 10 місяців роботи в 2022р. до місцевого бюджету надійшло 592 тис. грн. штрафів. Всього було складено 2153 адміністративних матеріали про притягнення автовласників до адміністративної відповідальності за порушення ПДР України в частині стоянки та паркування.

Інші новини