9o

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» триває!

  • 2022.11.30 08:29
    • Громада
  • 238

Калуська міська територіальна громада задіяна у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Ми живемо у світі, де існує таке негативне явище, як насильство. Прояви насильства супроводжують людство з давніх-давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж прояви насильства порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування.

У рамках відзначення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», соціальним менеджером Калуського міського центру соціальних служб, тренером Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда Україна» Уляною Бялик, практичним психологом Тетяною Бедрій та фахівцями із соціальної роботи Іванною Кручкевич та Наталею Чепіль 28 листопада 2022 року проведено тренінгове заняття з представниками Пійлівського старостинського округу на тему: «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування на випадки ґендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства під час війни».

Учасників ознайомили з поняттями «домашнє насильство», «гендерно зумовленого насильства» та їх відмінностями,  інституціями, які працюють у напрямку запобігання та протидії домашнього насильства у Калуській міській територіальній громаді та їх алгоритмом дій у разі виявлення факту домашнього насильства/гендерно зумовленого насильства.

На завершення всі присутні отримали відповіді на питання, які їх цікавили та  інформаційні буклети з вищевказаної тематики.

Інші новини