17o

Відбулося засідання комісії з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенції

  • 2024.03.12 13:26
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 187

12 березня відбулося чергове засідання комісії з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенції із місцевого бюджету державному бюджету для покращення матеріально-технічного стану військових частин.

Члени комісії розглянули три звернення. По кожному прийняте відповідне рішення: два з них одноголосно підтримали, одне – відправлено на доопрацювання через відсутність супровідних документів. Загалом, на черговому засіданні прийнято рішення на виділення субвенції двом військовим частинам в сумі 500 000 грн. 

Другим питання було внесення змін до Програми підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 і Порядку надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів зазначеної Програми. Зокрема, йшлося про включення калуського ТрО до переліку тих, хто може скористатися коштами, передбаченими зазначеною вище Програмою, та забезпечити укладення договору військової частини з Калуською міською радою для отримання субвенції. Олега Савку, керуючого справами виконавчого комітету, рекомендували ввести до складу комісії з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенції. Усі питання розглянуть на найближчому пленарному засіданні сесії міської ради.

Також, обговорили механізму фінансування калуського батальйону ТрО, для підтримки якого в громаді діє окрема цільова Програма, по якій попередньо закладені кошти в сумі 6 700 000. Згідно з законодавством, запити приймаються від військовий частин, бригад. Комісія якнайшвидше очікує звернення, щоб задовільнити потреби батальйону.

Загалом, за січень-лютий Калуська міська територіальна громада виділила субвенцію військовим частинам за загальну суму 2 751 000, з них 971 000 на стадії укладення договору.

Інші новини