19o

У Калуші відкрили Геріатричний центр

  • 2023.10.14 17:34
    • Охорона здоров'я
    • Participation in grant projects and programs (Участь в грантових проектах)
    • Трансляції
    • Відео
  • 739

14 жовтня в Калуші відкрився комунальний заклад «Калуський геріатричний центр Калуської міської ради».

   Перші пацієнти прибули з охопленої полум’ям війни Херсонщини. З-поміж десяти осіб похилого віку є лежачі, є незрячий, є ті, кому важко самостійно пересуватися. Наразі, люди перебувають на обстеженні у КНП «Калуська міська лікарня».

   Після обстежження їх поселять у Калуський геріатричний центр. "Ми всі прекрасно розуміємо, що це не прибутковий проєкт. Це - проєкт соціальний, спрямований на допомогу людям, які її найбільше потребують.

   Відкриття геріатричного центру в нашій громаді - це ще один приклад спільної роботи місцевого самоврядування з благодійними організаціями, донорами та меценатами", - зазначмв під час церемонії відкриття центру Калуський міський голова Андрій Найда. На відкриття завітали і голова ОВА Світлана Онищук і заступниця голови ОВА Людмила Сірко. 

   В установі надаватимуть соціальні послуги стаціонарного догляду особам похилого віку та особам з інвалідністю, які потребують постійного стороннього догляду.

   Чисельність ліжко-місць – до 50. Мешканців центру забезпечуватимуть цілодобовим професійним доглядом, чотириразовим харчуванням та умовами для відпочинку і спілкування. 55% місць передбачено для внутрішньо переміщених осіб, 45% - для мешканців Калуської МТГ. «Благодійний фонд Восток-СОС» виділив для ремонту та обладнання приміщення 8 375 000 грн.

   За кошти місцевого бюджету: відремонтовано покрівлю на суму 1 500 000 грн; 399 000 грн виділено на облаштування інженерних мереж; 2 410 000 грн в рік передбачено для функціонування установи. 

   Калуська громада висловлює подяку БО «БФ «Восток-СОС», а також організаціям, які долучилися до облаштування центру: «МОМ», «МУВ ЮКРЕЙН», БО «БФ Чисті серцем», «КАРІТАС Калуш», Калуській організації «Червоний Хрест України», компанії «In white» (Павло Астахов) за безоплатне надання медичних костюмів, КП «Калушавтодор» (Роман Скибіцький) і ТОВ СП «Будучність» (Роман Павлів) - за впорядкування прилеглої території, ПП «Миро Марк» (Мирон Кравчук) за допомогу у збиранні меблів.

  Для облаштувати повноцінної відпочинкової зони та збільшення кількості ліжко-місць планується розширити приміщення центру на понад 250 кв.м. Це дасть змогу забезпечити комфортніші умови проживання людей похилого віку та осіб з інвалідністю, що потребують постійного стороннього догляду, як ВПО, які постраждали внаслідок бойових дій, так і мешканців нашої територіальної громади. Запрошуємо меценатів до співпраці.

Інші новини