9o

Калуський відділ ДРАЦС - це про ретельність і креатив

  • 2024.02.08 14:22
    • Громада
  • 111

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану — це комфортна, сучасна установа, де швидко надають багато послуг. 

За 2023 рік у Калуському відділі ДРАСЦ у Калуському районі склали актових записів цивільного стану про:

  • шлюб —535;
  • народження — 591;
  • розірвання шлюбу — 56;
  • зміну імені — 23.
  • 1582, на жаль, - про смерть.

У Калуському відділі ДРАЦС приймають документи на поставлення апостиля.

Видають повторно свідоцтва (у випадку їх втрати або псування) та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (торік видали більше 2,5 тис. документів).

Зберігають чималий архівний фонд, 1414 книг, у яких усе життя наших громадян: від народження, одруження, народження дітей, смерті. 

✍️За рік розглянули майже 300 справ про внесення змін в актові записи, тут і виправлення помилок, зміни при усиновленні, визнанні батьківства тощо

Калуська міська рада схвалила Програму реалізації державної політики у сфері реєстрації актів цивільного стану Калуського відділу ДРАЦС у Калуському районі Івано-Франківської області на 2023-2025 роки, яка дає змогу створити та покращити умови обслуговування громадян.

Послугою для батьків новонароджених діток «єМалятко» зараз користується 98% батьків.

Набуває популярності реалізація проєктів подання заяв про реєстрацію шлюбу, повторну видачу свідоцтв та витягів із ДРАЦС через мережу Інтернет.

Робота реєстраторів — не лише ретельна, але і креативна.

Про цікаві і важливі заходи, які зуміли реалізувати калуські державні реєстратори у співпраці із керівництвом громади, розповіла начальниця Калуського відділу ДРАСЦ Ірина Очкур.

Уже п’ять років у День вишиванки, третій четвер травня, батьки новонароджених діток одразу в Калуському пологовому будинку отримують перший документ малечі, свідоцтво про народження, та першу вишиванку від міського голови — дарунок від громади.

Першу пару молодят, які одружуються у День закоханих, 14 лютого, вітає міський голова із дружиною.

Доброю традицією стало висаджування молодятами квітів та декоративних кущів на клумбах перед відділом. 

5-ту річницю відзначив проект «Шлюб за добу» в місті Калуші.

Надзвичайна співпраця склалася із організатором цього проекту - Парком культури і відпочинку ім. І.Франка. 

Разом зуміли реалізувати прекрасні задуми: організацію ювілейних одружень із вальсом на піску біля Домбровського карʼєру, мелодією саксофону на тоненькому пірсі міського озера, підняття на оглядовому колесі у парку, одруження під шелест осіннього листя, з маленьким Амурчиком та весільним тортом. 

Із відео- вітаннями від побратимів, які доводили до сліз неймовірно сильних чоловіків-військовослужбовців, з неймовірними сюрпризами та чудовими подарунками.

В установі підтримують різноманітні творчі проєкти, особливо, дитячі: участь у зйомках фільму дитячого міжнародного кіножурналу «Байки», показ весільного вбрання у День міста разом з модельною агенцією «Vivendi model», записи сюжетів та роликів у комфортному і красивому приміщенні відділу.

У неділю, 11 лютого, в Україні відзначають день працівників органів ДРАЦС.

— Головне - професійна та самовіддана робота цілого колективу: Наталія Алімова, Наталія Лизень, Оксана Дзундза, Уляна Микитин, Наталія Сімків, Тамара Яросевич, Марія Слободяник, Вікторія Курилів, — наголошує Ірина Очкур.

 — Усю роботу можна виконати, коли любиш те, що робиш, докладаєш максимум зусиль, і не завжди в робочий час, віриш у те, чим займаєшся, і маєш підтримку тих, хто йде з тобою в одному напрямку. Адже осилити такий обʼєм роботи може лише потужна команда. А сила команди — у кожному з нас!

Інші новини