11o

15 лютого в Україні схиляють знамена за полеглими воїнами, які брали участь у збройних конфліктах на території інших держав

  • 2024.02.15 16:23
    • Громада
    • Культура
  • 93

На пагорбі Слави біля пам’ятника калушанам, загиблим в війні в Афганістані, вшанували пам'ять про воїнів, які виконували непросту місію в багатьох країнах світу.

Найдовшою із воєн була Афганська, яка тривала 10 років. 35 років тому, саме в цей день, з Афганістану було виведено війська. Ця рана завжди буде кровоточити у наших серцях. Серед числа воїнів-українців були калушани. Багатьох, на жаль, уже немає в живих. 

У Калуській громаді діє Калуське територіальне об’єднання ветеранів Афганістану, яке очолює Володимир Сорохтей. До спільноти входить понад 320 учасників – ветерани, їх діти, близькі й рідні люди. 

- Саме воїни-афганці, коли почалося повномасштабне вторгнення, першими запропонували свою допомогу та в числі перших стали на захист рідної землі. Війна для них вже була відома, вони знали як діяти і не покинули ні Україну, ні громаду в найпереломніший момент. Дякуємо їм за вірне служіння рідній державі та готовність до її захисту, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність, - зазначив у своєму зверненні міський голова Андрій Найда.

Володимир Сорохтей повідомив: 

- 11 мешканців Калущини загинули у війні на чужій землі. 54 воїнів, на жаль, вже відійшли у вічність. Понад 90 стали інвалідами на теперішній час. Серед афганців є сьогодні й ті, хто боронить рідну землю від російських окупантів поруч зі своїми дітьми. Є й ті, що перебувають в полоні, зниклі безвісти. Є й серед воїнів Герої, які полягли за рідну землю. Ми не стоїмо осторонь. Ми боремося разом з усією Україною проти російського окупанта. 

Голова спілки вручив відзнаки Калуського територіального об’єднання ветеранів воїнам, які самовіддано служать в ЗСУ.

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, учасники об’єднання вже традиційно відвідали родини загиблих воїнів та помолилися на могилах солдат.

Інші новини