20o

Іноземні делегації та з українських міст відвідали Алею Слави в м. Калуші

  • 2024.05.27 10:41
    • Громада
  • 103

У рамках відзначення 587 річниці від дня першої письмової згадки про місто Калуш громаду відвідали представники міст-побратимів як з України, так і з Європи: Новогродівської громади, м. Полтави, м. Горліце (Польща) та м. Ліпштадт (Німеччина). 

У складі офіційної делегації з польського міста Горліце приїхали секретар міської ради Robert Ryndak та заступник керівника відділу освіти, культури і промоції Marcin Gugulski. 

Із німецького міста Ліппштадт - міський голова Arne Moritz, заступники мера Sabine Pfeffer, Franz Gausemeier, фотожурналіст Dieter Tuschen. Із Полтави у Калуську громаду завітали перший заступник Полтавського міського голови Валерій Пархоменко, віце-президентка палати місцевих влад Конгресу Ради Європи, депутатка Полтавської міської ради Оксана Деркач, фахівець КО «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради Аліна Лугова.Із Новогродівської громади - заступник начальника Новогродівської міської військової адміністрації Олег Жужман з дружиною Юлією Артемчук, заступник голови Донецької ОВА/ОДА Олександр Шевченко, заступниця Новогродівського міського голови Ольга Сидорова. 

Делегації з міст-побратимів у ході свого візиту відвідали заходи, які відбувалися в рамках Дня міста. А також віддали шану полеглим Героям на Алеї Слави. «Це була ініціатива наших гостей, - зазначив міський голова Андрій Найда. - Щиро дякуємо за небайдужість та прояв уваги до наших загиблих Захисників. Ми цінуємо підтримку всіх наших партнерів. І усвідомлюємо, що на цьому шляху ми не самі».

Гості з міста-побратима Ліппштадт (Німеччина) - мер Arne Moritz та його заступники Sabine Pfeffer та Franz Gausemeier відвідали Калуський геріатричний центр. Для них завітати у цей заклад було важливим. Адже громада Ліппштадту підтримує геріатрію. Передісторія допомоги цьому центру починається з ініціативи мисливського товариства м. Ліппштадту – підтримати Калуську громаду. Напрямком допомоги обрали соціальний заклад – новостворений геріатричний центр. У ході свого візиту Arne Moritz, Sabine Pfeffer та Franz Gausemeier ознайомилися із побутом та мешканцями центру. 

Візити делегацій з українських міст, з Польщі та Німеччини є важливими для Калуської громади для подальшої співпраці, розвитку та взаємодопомоги.

Інші новини