26o

Чи буде існувати калуська броварня?

  • 2023.11.21 17:00
    • Громада
  • 238

На території калуської броварні розпочалися будівельні роботи. І мешканців громади знову цікавить питання чи буде збережено традицію пивоваріння з півтисячолітньою історією.

Керівництво підприємства повідомило, що основні засоби калуського пивзаводу споруди і обладнання - це радянська спадщина, яка потребує повної заміни і вже не підлягає ремонту. Виробництво пива останні декілька років є дотаційним (збитковим) через застаріле і не енергоефективне обладнання. Не ефективно використовується і територія. 

Загальний розмір земельної ділянки - 3,4 га, а під виробництво пива задіяно 2200 м кв. «Запрошено спеціалістів з Чехії, які розробили проект модернізації пивзаводу і по новому проекту пивне виробництво буде розміщено на 2500 метрів квадратних. Виробництво буде перенесено в новозбудовані приміщення та солодовню, збудовану за часів Австро-Угорщини. Буде закуплено нове сучасне обладнання. Ми хочемо зберегти історію і традиції пивоваріння в Калуші, а також вдихнути нове життя в територію пивзаводу. Два нових житлових квартали дадуть новий поштовх історичному середмістю Калуша», - зазначив Андрій Шкунда, тимчасово виконуючий обов’язки директора ТОВ «Карпатський бровар».

Інші новини