21o

Бібліотечно - читацькою академією завершилася практика студентів в бібліотеках громади

  • 2024.02.09 09:30
    • Громада
    • Культура
  • 69

Восьмеро студентів-третьокурсників Фахового коледжу культури і мистецтв, які здобувають спеціальність «Бібліотечна і архівна справа», відбули практику у комунальному закладі «Централізована бібліотечна система Калуської міської ради».

Практика тривала із 12 січня по 8 лютого. За цей час майбутні фахівці встигли на практиці використати ті знання, які здобули в освітньому закладі. Працювали не тільки у Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка, але і у дитячій бібліотеці, бібліотеці-філії для юнацтва, інших філіях, що входять до централізованої бібліотечної системи громади.

— Студенти брали участь у всіх бібліотечних процесах: обслуговували читачів, працювали з систематичним каталогом, оновлювали виставки, брали участь у заходах і самі їх організовували, — розповіла директорка КЗ «ЦБС Калуської міської ради» Наталія Воробець.

Завершили практику 8 лютого підсумковим масовим заходом, організувавши бібліотечно-читацьку академію «Світило науки: жінки, які змінюють світ». Разом із колегами-студентами і наставниками Фахового коледжу обговорювали особливості роботи і сприйняття жінок у науці. І досі людство тільки на шляху до того, щоб досягти гендерного балансу. 

— Проявили себе із найкращого боку. Молодці студенти, увесь колектив бібліотечної системи бажає їм успіху, — каже Наталія Воробець.

Інші новини